Alăturați-vă la o întâlnire dintr-un link

Google Meet există de ani de zile și cu mult înainte ca o mulțime de oameni să se trezească online în timpul pandemiei. Unul dintre punctele forte ale Google Meet este că majoritatea oamenilor îl au deja. Îl poți folosi cu un cont Google (sau fără unul) și este gratuit.

Google Meet

Google Meet nu are multe dintre restricțiile pe care le veți găsi într-un cont Zoom gratuit și îi lipsesc multe dintre complicațiile Microsoft Teams. Este grozav pentru întâlnirile online care necesită puțină configurare, dar au nevoie de instrumente puternice.

Google Meet: alăturați-vă unei întâlniri

La fel ca multe instrumente de întâlnire online, cheia pentru a participa la o întâlnire Google Meet este linkul către întâlnire. Aveți posibilitatea de a alege să vă conectați cu contul Google și să vă alăturați acestuia sau să vă alăturați unei întâlniri fără cont.

Link Google Meet

Pentru a vă alătura unei întâlniri Google Meet, aveți nevoie de linkul către aceasta. Link-ul întâlnirii poate fi;

Găsit în invitația la întâlnire
Partajat direct de gazda întâlnirii prin e-mail sau printr-o aplicație de chat

Odată ce ai linkul, te poți înscrie la întâlnire. Rețineți că nu vă veți putea alătura unei întâlniri care nu a început. Dacă intri în întâlnire înainte ca aceasta să înceapă, vei fi pus la coadă. Numai atunci când gazda întâlnirii vă permite să intrați în întâlnire vi se va permite să intrați.

  Cum să ștergeți istoricul Uber

Google Meet participă la o întâlnire

Vă puteți alătura unei întâlniri Google Meet de pe desktop printr-un browser modern pentru desktop. Nu există o aplicație desktop dedicată pentru Google Meet.

Deschideți browserul.
Introduceți linkul către întâlnire în bara de adrese URL și atingeți Enter.
Conectați-vă la contul dvs. Google dacă doriți.
Dacă nu doriți să vă conectați cu un cont Google, introduceți un nume și faceți clic pe Alăturați-vă.
Așteptați ca gazda întâlnirii să vă permită să intrați la întâlnire.

Notă: browserul vă va cere permisiunea de a accesa microfonul și camera când accesați linkul întâlnirii. Pentru a fi auzit când vorbiți în timpul unei întâlniri, va trebui să permiteți accesul browserului la microfon. Dacă doriți să vă alăturați videoclipurilor, acordați browserului acces la camera web.

Pentru a participa la o întâlnire Google Meet de pe telefon, urmați acești pași.

Instalați aplicația Google Meet pe telefon. Este disponibil pentru Android și pentru iOS.
Deschideți aplicația și conectați-vă cu un cont Google.
Atingeți Alăturați-vă unei întâlniri.
Introduceți linkul către întâlnire.
Atingeți Alăturați-vă.

Notă: trebuie să permiteți accesul aplicației Google Meet la microfon și cameră atunci când o instalați pentru prima dată.

Concluzie

Pe platformele mobile, nu există nicio opțiune de a participa la o întâlnire fără a vă conecta la un cont Google. Puteți încerca să apelați la o întâlnire, dar înseamnă că nu veți primi niciun videoclip/ecran partajat.