09/26/2023

9 cele mai bune soluții de detectare și răspuns (MDR) gestionate pentru a îmbunătăți postura de securitate

Soluția Managed Detection and Response (MDR) este o combinație de tehnologii avansate de securitate, instrumente și expertiză pe care furnizorii le oferă clienților lor într-un model de livrare de securitate ca serviciu.

În loc să investească într-o soluție internă costisitoare cu mai multe produse, organizația își externalizează securitatea IT către un furnizor MDR terț.

În acest caz, furnizorul monitorizează infrastructura clientului în timp ce detectează și remediază în mod proactiv amenințările actuale și emergente.

Un serviciu MDR oferă protecție avansată și este ideal pentru toate organizațiile și în special pentru cele fără instrumente și abilități adecvate pentru a securiza mediile IT complexe de astăzi.

Extinde sistemele de securitate interne cu instrumente avansate și experți cu înaltă calificare pentru a oferi monitorizare 24/7 și detectarea și răspunsul avansat a amenințărilor – mai bine decât alte soluții de securitate cibernetică.

În consecință, organizațiile pot accesa cele mai recente și eficiente tehnologii și expertiză de securitate fără a investi în soluții interne costisitoare.

Beneficiile Serviciului MDR

Unul dintre principalele beneficii ale unei soluții MDR este îmbunătățirea poziției generale de securitate a unei organizații. De asemenea, oferă informații despre amenințări acționabile și rapoarte care conțin informații care ajută la identificarea și abordarea vulnerabilităților și a lacunelor în sistemele și practicile de securitate.

Alte beneficii ale unei soluții gestionate de detectare și răspuns includ următoarele;

 • Monitorizare 24/7 și detectare și remediere rapidă în timp real a tuturor amenințărilor, reducând astfel numărul de atacuri și daune reușite.
 • Permite organizațiilor să obțină o mai bună vizibilitate asupra infrastructurii lor IT, urmărind astfel activitatea utilizatorilor și detectând activitățile suspecte sau rău intenționate.
 • Costuri reduse -Elimină nevoia de a investi în sisteme și echipe de securitate interne costisitoare
 • Ajută organizațiile să respecte diverse standarde industriale și de reglementare

Cum diferă MDR de alte soluții de securitate cibernetică

Un serviciu MDR diferă de alte soluții de securitate cibernetică prin faptul că este administrat de un furnizor terț. Deși ar putea exista o soluție internă, serviciul MDR completează soluțiile de securitate existente ale clientului, cum ar fi programe antivirus, firewall-uri, sisteme de detectare a intruziunilor și alte instrumente.

Cu toate acestea, clienții nu trebuie să investească masiv pentru a achiziționa tehnologii interne costisitoare și pentru a angaja experți. În schimb, furnizorul de servicii MDR oferă instrumente de securitate și expertiză ca serviciu la un cost mai mic.

Furnizorul monitorizează în mod proactiv infrastructura unei organizații, punctele finale, traficul de rețea, aplicațiile, fișierele jurnal, activitatea utilizatorului și alte puncte de date.

La detectarea oricărei amenințări sau activități suspecte, furnizorul investighează și atenuează rapid incidentul fără a fi necesar să consulte clientul. În consecință, aceasta oprește atacul înainte ca acesta să deterioreze sau să compromită sistemele.

Caracteristicile cheie ale unui serviciu MDR

Caracteristicile cheie ale unui serviciu de detectare și răspuns gestionat includ următoarele:

 • Vânătoare avansată de amenințări folosind cele mai recente și avansate instrumente și experți cu înaltă calificare. Acest lucru permite soluțiilor MDR să detecteze amenințările în evoluție care ocolesc alte soluții de securitate.
 • Utilizează analize avansate de securitate, inteligență artificială, învățare automată, analiză predictivă, modelare comportamentală, criminalistica rețelei, analiza comportamentului utilizatorilor și entităților (UBEA), managementul posturii securității în cloud (CSPM) și altele pentru a înțelege modul în care atacatorii compromit sistemele IT.
 • Oferă protecție în timp real 24/7 prin monitorizarea continuă a sistemelor pentru amenințările curente și emergente și orice activități suspecte. Acest lucru le permite să detecteze rapid și să răspundă la orice amenințări înainte ca acestea să provoace daune.
 • La detectarea unei amenințări sau a unei activități suspecte, experții furnizorilor de servicii MDR investighează problemele și iau măsuri imediate pentru a opri atacul. Cu excepția noilor amenințări emergente, unele soluții externalizate efectuează remedierea automată prin plasarea în carantină a fișierelor suspecte sau blocarea accesului la o resursă IT atunci când există activitate suspectă.
 • Monitorizare automată continuă a infrastructurii IT a unei organizații, rețele, puncte finale, aplicații și alte resurse și activități pentru a identifica și rezolva orice amenințare. De asemenea, informează echipele de securitate cu privire la orice tentativă de atac și potențiale amenințări.
  Creați tablouri de bord frumoase KPI cu aceste 10 instrumente

De ce organizațiile aleg serviciile MDR

Odată cu evoluția peisajului informatic, soluțiile tradiționale de securitate sunt insuficiente pentru a proteja infrastructura IT complexă. MDR ajută la completarea lacunelor critice de securitate IT din cauza tehnologiilor, expertizei și capacităților de monitorizare inadecvate. Majoritatea furnizorilor investesc în personal cu înaltă calificare, cu expertiză avansată în căutarea amenințărilor.

În plus, implementează instrumente EDR extrem de eficiente și alte tehnologii. În consecință, organizațiile fără abilități, timp și bugete adecvate pentru a investi într-o soluție de securitate robustă pot externaliza serviciile de securitate de la furnizorii MDR.

Serviciul oferă organizațiilor tehnologiile și expertiza pentru a detecta și opri în mod eficient toate amenințările care ocolesc soluțiile interne de securitate cibernetică. În mod ideal, serviciile externalizate oferă monitorizare continuă și analize aprofundate pentru a obține vizibilitate deplină asupra infrastructurii unei organizații și pentru a detecta și răspunde în mod fiabil amenințărilor dincolo de ceea ce soluțiile și echipele interne le pot gestiona.

Cazuri de utilizare gestionate de detectare și răspuns

Mai jos sunt câteva dintre organizațiile care pot utiliza servicii de detectare și răspuns gestionate.

Mici afaceri

Aceștia pot obține protecția completă a activelor lor fără a investi atât de mult în instrumente și abilități interne. De obicei, întreprinderile mici nu dispun de resurse adecvate pentru a cumpăra un teanc de soluții de securitate și pentru a angaja personal cu înaltă calificare. Ca atare, externalizarea securității le oferă cele mai noi tehnologii și resurse la o fracțiune din cost.

Organizații mari

Pe măsură ce organizațiile și afacerile continuă să crească în dimensiune, personal și infrastructură, echipele de securitate pot fi copleșite din cauza complexității sistemelor. În plus, o organizație mare poate avea birouri distribuite în mai multe regiuni cu o bază diversă de utilizatori, inclusiv lucrători la distanță și o varietate de dispozitive.

Un MDR ajută la monitorizarea și protejarea mediului cloud, a punctelor finale, a sistemelor interne, a sarcinilor de lucru, a datelor și a identităților.

Entități guvernamentale

Majoritatea instituțiilor guvernamentale rulează sisteme IT mari și complexe cu date sensibile și private. În plus, sistemele trebuie să funcționeze fără întrerupere pentru a asigura o livrare eficientă și promptă a serviciilor. Ca atare, trebuie să protejeze aplicațiile și sistemele interne și externe.

Institutii financiare

Organizațiile financiare dețin o gamă largă de date sensibile și private care necesită securitate ridicată pentru a preveni atacurile, frauda și furtul. O soluție MDR poate oferi un nivel suplimentar de securitate și monitorizare și analiză non-stop pentru a detecta și a răspunde rapid activităților suspecte.

Furnizori de servicii medicale

Furnizorii de asistență medicală gestionează datele sensibile ale pacienților care nu ar trebui să fie accesate de persoane neautorizate. În plus, trebuie să respecte diferite standarde de reglementare, cum ar fi HIPPA, în ceea ce privește modul în care gestionează datele private. O soluție MDR le permite să identifice și să atenueze rapid amenințările, contribuind în același timp la respectarea diferitelor reglementări.

Pentru a vă ajuta să alegeți soluția potrivită, iată cele mai bune servicii MDR.

Cyberreason MDR

Cybereason MDR este o soluție rapidă și eficientă de detectare, răspuns și prevenire care ajută organizațiile să identifice și să oprească toate tipurile de amenințări. Protejează sistemele IT chiar și de cele mai sofisticate atacuri pe care soluțiile interne nu le pot detecta. Soluția MDR oferă detectarea rapidă și remedierea rapidă a unei amenințări.

Caracteristici cheie:

 • Oferă protecție cuprinzătoare și eficientă pentru toate sistemele dumneavoastră IT din exterior, acoperind astfel toate nevoile dumneavoastră de securitate și permițând personalului dumneavoastră IT să se concentreze asupra altor probleme.
 • Permite organizațiilor să își îmbunătățească postura de securitate și să protejeze toate punctele finale, indiferent de locație.
 • Utilizează o funcție inteligentă Cyberreason Severity Score pentru a filtra și a reduce oboseala alertă.
 • Implementare rapidă și fără întreruperi, permițându-vă să vă securizați bunurile în doar câteva minute
 • Are o aplicație mobilă Cybereason MDR pentru a oferi echipelor de securitate informații actualizate și le permite să acceseze tablouri de bord și să răspundă la amenințări de oriunde.

Sophos MDR

Sophos MDR este un serviciu MDR superior și rentabil, care oferă protecție avansată 24/7 împotriva încălcării și ransomware.

  Ce sunt porturile pentru computer? Interfețele de intrare și ieșire în rețele de calculatoare

Soluțiile gestionate de detectare și răspuns bazate pe SaaS ajută la eliberarea timpului echipelor dvs. de securitate și le permite să se concentreze asupra altor probleme. Sophos oferă organizațiilor cele mai recente instrumente și expertiză de securitate cibernetică fără a investi în sisteme interne costisitoare.

Caracteristici cheie:

 • Soluții personalizate care permit echipelor de securitate să personalizeze nivelul de serviciu în funcție de nevoile unice ale organizației și de lacunele de securitate existente.
 • Oferă răspuns complet la incident, asigurând astfel timpi de nefuncționare și daune minime. În timp ce vă permite să vă recuperați rapid de la amenințare și să continuați operațiunile.
 • Un tablou de bord centralizat și un sistem de rapoarte care oferă informații despre situația dvs. de securitate, incidentele de securitate și măsurile luate săptămânal și lunar.
 • Se integrează perfect și funcționează împreună cu soluțiile de securitate existente
 • Oferă monitorizare 24/7 și serviciu de răspuns imediat la incident la detectarea unei amenințări. Apoi vă trimite o notificare despre amenințare și măsurile luate.

Rapid7 MDR

Rapid7 MDR este un serviciu puternic care ajută la detectarea și atenuarea amenințărilor folosind cele mai recente și mai eficiente tehnologii. De asemenea, oferă monitorizare și vânătoare de amenințări pentru a opri atacatorii înainte de a lovi.

Soluția de detectare și răspuns gestionată se bazează pe mai multe tehnologii avansate de detectare, cum ar fi analiza comportamentală, informații despre amenințări, analiza traficului de rețea și altele pentru a detecta și a răspunde la amenințări.

Caracteristici cheie:

 • Oferă un centru de operare de securitate (SOC) complet, rentabil și complet, 24/7, cu răspuns instantaneu la amenințările terminale și ale utilizatorului.
 • Funcții excelente de raportare și alertă. Oferă rapoarte cuprinzătoare, analize și o gamă largă de valori.
 • Permite organizațiilor să-și extindă echipele de securitate cu Digital Forensic and Incident Response (DFIR) și experți în analiza amenințărilor.
 • Combină mai multe tehnologii avansate, cum ar fi XDR InsightIDR, instrumente criminalistice, informații despre amenințări externe și interne și soluții de vânătoare. În consecință, Rapid 7 poate detecta și atenua rapid toate amenințările existente și emergente.
 • Reguli și alerte nelimitate și personalizabile pentru a răspunde nevoilor organizației dvs.

Crowdstrike Falcon Complete MDR

CrowdStrike Falcon Complete MDR este o platformă MDR puternică, avansată, nativă în cloud, care protejează serverele, stațiile de lucru, sarcinile de lucru din cloud, punctele finale, utilizatorii, datele și identitatea.

Utilizează indicatori în timp real, cum ar fi informații despre amenințări, atacuri cibernetice, telemetrie și altele, pentru a detecta cu precizie amenințările și pentru a obține vizibilitate asupra vulnerabilităților. În plus, oferă vânătoare automată a amenințărilor și atenuarea protecției.

Caracteristici cheie:

 • Un instrument ușor, scalabil și rapid, cu acoperire mare de detectare, performanță avansată și protecție.
 • Oferă detectarea și eliminarea rapidă a amenințărilor în timp ce pune în carantină fișierele suspecte și alertează echipele organizației pentru a investiga în continuare.
 • Protejează activele critice, inclusiv sarcinile de lucru în cloud, punctele finale, conturile de utilizator și datele, cu cea mai mare eficiență.
 • Pe lângă detectare și răspuns, oferă o curățare și restaurare gratuită în cazul în care atacul a compromis sistemele.
 • Oferă vizibilitate în timp real și informații avansate privind amenințările.

Cynet 360 AutoXDR

Cynet 360 AutoXDR este un MDR cuprinzător care oferă protecție eficientă 24/7 prin îmbunătățirea vizibilității, detectarea amenințărilor, răspunsul și prevenirea. Este o soluție rentabilă care elimină nevoia de a investi în soluții costisitoare multi-produse și în echipe mari de securitate calificate.

Platforma de securitate externalizată automatizată end-to-end ajută organizațiile să-și protejeze sistemele folosind echipe interne slabe.

Caracteristici cheie:

 • Protecție îmbunătățită a activelor, rețelei, punctelor finale, utilizatorilor, aplicațiilor interne și ale terților și sistemelor organizației
 • Combină semnale de la rețele, puncte finale, semnalizatoare captură, utilizatori și alte surse pentru a oferi vizibilitate în timp real asupra potențialelor amenințări.
 • Utilizează instrumente de comportament prestabilite și profilare dinamică a comportamentului pentru a detecta activitățile suspecte ale utilizatorilor
 • Oferă protecție pe mai multe straturi împotriva Man-In-The-Middle (MITM), exfiltrarea datelor, atacurile de scanare, atacurile de fișiere, malware, ransomware și alte exploatări.
 • Obțineți informații despre serviciile de detectare, răspuns și investigare furnizate.

Logica de alertă

Alert Logic este o platformă cuprinzătoare de detectare, răspuns și prevenire a amenințărilor. Soluția este personalizabilă pentru a răspunde nevoilor specifice de securitate ale oricărei organizații.

Ajută la detectarea, investigarea și oprirea amenințărilor active pe dispozitivele terminale, aplicațiile și rețelele. Alert Logic are capabilități avansate, cum ar fi urmărirea comportamentului utilizatorului, scanarea PCI, analiza jurnalelor web și raportarea în timp real.

  9 strategii pentru a vă monitoriza concurența

Caracteristici cheie:

 • Minimizează atacurile prin detectarea și abordarea potențialelor amenințări, probleme de configurare și orice altă vulnerabilitate care ar putea duce la un compromis.
 • Pentru atacuri de succes, soluția asigură detectarea și remedierea rapidă, reducând astfel impactul sau deteriorarea unui atac.
 • Oferă un tablou de bord ușor de utilizat, care oferă informații aprofundate, inclusiv toate alertele, analizele și alte rapoarte generate de experți în domeniul securității Alert Logic cu înaltă calificare.
 • Detectarea și remedierea amenințărilor SaaS în timp real 24/7, îndrumări de remediere și alerte susținute de o echipă de experți în securitate
 • Ajută organizațiile să detecteze și să prevină amenințările și încălcările de date și să respecte GDPR, HIPAA, COBIT, ISO și alte standarde de reglementare.

Secureworks Taegis

Secureworks Taegis managed XDR este o platformă de securitate puternică care oferă o detectare și răspuns superioare a amenințărilor. Combină detectarea avansată a amenințărilor cu expertiza îmbunătățită în securitate pentru a oferi protecție 24/7.

Caracteristici cheie

 • Oferă monitorizare holistică a cloud-ului, punctului final, rețelei, identității și altor puncte de date pentru a vă oferi informații utile, informații despre amenințări și răspuns la incident, permițându-vă să reduceți riscurile de securitate.
 • Obțineți acces la experți în securitate cu înaltă calificare pentru a aborda lipsa de competențe din organizația dvs.
 • Maximizați-vă investițiile în soluțiile de securitate.
 • Utilizează informații cuprinzătoare privind amenințările pentru a vă proteja activele împotriva celor mai recente exploatări și atacuri.

Atos

Atos este o soluție MDR eficientă, care oferă detectarea și răspunsul la incidente avansate și rapide, oferind în același timp protecție continuă împotriva tuturor amenințărilor. Serviciul MDR utilizează analize avansate de securitate asupra comportamentului utilizatorului, aplicațiilor, punctelor finale și rețelei pentru a oferi o detectare mai profundă.

De asemenea, utilizează inteligența artificială și învățarea automată pentru a detecta, investiga și răspunde automat amenințărilor.

Caracteristici cheie:

 • Utilizați modele AI personalizate pentru a corespunde poziției de securitate a organizației dvs. și potențialelor amenințări.
 • Are o bibliotecă de informații despre amenințări în timp real pentru a ajuta experții în securitate să detecteze și să răspundă la amenințările mai vechi și emergente?
 • Monitorizare avansată a securității care verifică rețelele, aplicațiile, comportamentul utilizatorului și punctele finale și oferă o detectare și protecție îmbunătățite a amenințărilor
 • Răspuns rapid și eficient la incidență pentru a opri toate atacurile înainte ca acestea să provoace daune
 • Vă permite să detectați, să răspundeți și să vă protejați infrastructura IT fără a investi în instrumente interne suplimentare și experți în securitate
 • Remedierea automată a amenințărilor în timp real înainte ca aceasta să provoace daune sau să vă compromită sistemele.

Canar Roșu

Red Canary este o soluție MDR de top, cu detectare superioară a amenințărilor 24/7 și protecție a rețelelor, norilor, punctelor finale, aplicațiilor SaaS, încărcăturilor de lucru și identităților. Oferă monitorizare 27/7 în timp ce investighează și raportează amenințările și alertele.

Platforma folosește mai multe tehnologii de detectare a amenințărilor, analiști de securitate cu înaltă calificare și vânători de amenințări pentru a efectua analize aprofundate de malware, cercetare a amenințărilor și investigații – oferind securitate maximă.

Caracteristici cheie:

 • Căutare avansată de amenințări folosind terabytes de telemetrie de securitate, peste 3000 de analize și peste 20000 de teste pentru a detecta amenințările greu de identificat.
 • Detectați și răspundeți la activități suspecte de către un hacker sau malware pe un punct final.
 • Planuri de preț simple și previzibile, cu o rată fixă ​​pentru fiecare punct final
 • Filtre avansate de alertă pentru a minimiza falsele pozitive și pentru a preveni alertele și oboseala analiștilor.
 • Oferă monitorizare cuprinzătoare și investigare a amenințărilor și alertelor. De asemenea, alertează utilizatorii cu informații mai precise despre amenințări, cu un minim de fals pozitive.

Concluzie

Un serviciu de detectare și răspuns gestionat este unul dintre cele mai rentabile și mai fiabile securitate pentru orice organizație. Pe măsură ce atacurile cibernetice continuă să evolueze, majoritatea organizațiilor nu pot aborda toate amenințările din cauza lipsei de instrumente, tehnologie și abilități.

Pe de altă parte, furnizorii de servicii MDR investesc în cele mai noi tehnologii și expertiză care le permit să abordeze amenințările actuale și emergente. Oferind securitate ca serviciu avansat, furnizorii MDR permit organizațiilor să acceseze securitate extrem de fiabilă, eficientă și prietenoasă cu bugetul.

Pe lângă protecția organizației împotriva amenințărilor în timp real, majoritatea soluțiilor MDR au analize aprofundate și rapoarte cuprinzătoare care ajută organizațiile să obțină vizibilitate asupra poziției lor de securitate, să identifice și să abordeze lacunele și să prevină problemele repetate.

În continuare, puteți citi și Sistemul de management al securității informațiilor (ISMS).

x