12/05/2022

9 cele mai bune API-uri pe care comercianții să le integreze în produsele financiare

Industria financiară se confruntă cu o adoptare mai mare în ceea ce privește tehnologia în ultimii ani. Tehnologiile inovatoare, cum ar fi API-urile financiare, sunt printre ele pe care companiile de toate dimensiunile au început să le folosească.

De ce nu!

API-urile financiare pot ajuta dezvoltatorii să se conecteze la aplicațiile și platformele lor destul de ușor și să accelereze timpul de lansare pe piață. La rândul lor, acestea oferă, de asemenea, o experiență perfectă clienților dvs. care se așteaptă la acces rapid, receptiv și securizat la date de la aplicațiile dvs.

Este o situație de câștig pentru toți dacă utilizați un API financiar eficient pentru a vă construi produsele digitale.

Dar care sunt ele exact și ce toate opțiunile aveți pe piață?

Să aflăm răspunsul la toate aceste întrebări și multe altele pentru a putea alege cele mai bune API-uri financiare pentru a dezvolta aplicații de calitate.

Ce sunt API-urile financiare?

API-urile Finance sunt software care pot comunica cu aplicațiile financiare pentru a facilita accesul la date, procesarea plăților și tranzacțiile. Platformele și institutele financiare utilizează aceste API-uri pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului, pentru a simplifica integrarea și pentru a permite colaborarea fără probleme între partenerii financiari.

Un API de finanțare își propune să permită utilizatorilor să acceseze informațiile financiare oricând doresc, cu câteva clicuri. De asemenea, permite partajarea fără probleme a datelor între aplicații pentru utilizatori, parteneri de afaceri, furnizori terți și angajați. API-urile financiare umple golurile dintre aplicațiile distincte și sincronizează datele din diferite aplicații. Aceștia se pot conecta la aplicații financiare vechi și pot colecta date de la ele primind solicitări de intrare. Apoi, ei procesează cererile, accesează datele solicitate și trimit răspunsul.

De ce să folosiți API-urile financiare?

Utilizarea API-urilor poate ajuta comercianții și companiile să conecteze aplicațiile financiare, să acceseze date și să creeze produse mai rapid. Există mult mai multe beneficii. Iată un detaliu despre cum vă pot ajuta API-urile financiare.

Viteză

API-urile financiare ajută la accelerarea timpului de dezvoltare a aplicațiilor, care este unul dintre motivele majore pentru care companiile le folosesc. Puteți crea, optimiza și implementa rapid produsele dvs. folosind un API securizat și deschis. Este mai eficient decât construirea unei aplicații internă scriind cod de la zero. În schimb, puteți folosi API-urile pentru a porni dezvoltarea produsului și pentru a ajunge rapid pe piață înaintea concurenților. Acest proces de aplicații poate economisi o mulțime de bani, timp și efort.

Gestionare eficientă a datelor și securitate

Accesarea datelor de calitate în siguranță și în mod consecvent, cu permisiunile adecvate ale utilizatorului, este nu numai mișto, ci și necesară atunci când vine vorba de aplicații financiare. Folosind un API financiar securizat, puteți activa o securitate solidă, cum ar fi accesul bazat pe permisiuni la conturi și tranzacții. Oferă protecție la nivel de bancă și vă permite să vă gestionați datele în mod eficient pentru o raportare ușoară și conformare cu reglementările.

Conectivitate și perspective superbe

Puteți conecta cu ușurință un API financiar la aplicații financiare, conturi și date tranzacționale și puteți efectua sarcinile financiare necesare fără bătăi de cap. Oferă funcționalitate, valoare și experiență perfectă utilizatorilor pentru a efectua o varietate de sarcini, cum ar fi bancare digitală, gestionarea banilor, procesarea plăților, verificarea contului etc.

În plus, puteți integra cu ușurință analiza datelor în aplicația dvs. folosind API-uri pentru a obține informații mai detaliate despre comportamentul clienților dvs. Poate include informații precum modelele de cheltuieli și tendințele în funcție de locații geografice, magazine, comercianți etc. Vă va ajuta să mapați nevoile și așteptările clienților dvs. și să vă configurați ofertele în consecință.

Acces la date în timp real

Nebunia pentru cumpărături online și servicii bancare crește rapid în rândul utilizatorilor, la fel și nevoia de aplicații de calitate și receptive pentru a satisface această cerere. Prin urmare, ar fi de ajutor dacă ați produce aplicații care pot funcționa superb oriunde și în orice moment pe diferite tipuri de dispozitive.

Puteți activa acest lucru folosind un API financiar în timp ce vă construiți aplicația. Acesta va ajuta utilizatorii să acceseze rapid datele în timp real, să se conecteze la conturile lor, să vadă soldurile disponibile, să completeze tranzacțiile, să vadă istoricul tranzacțiilor și așa mai departe. De asemenea, poate oferi verificarea fără efort a contului pentru împrumuturi, deschidere de conturi, vânzare sau cumpărare de acțiuni, cumpărături online etc.

  Cum să contactați asistența Microsoft Office 365

Experiență îmbunătățită a utilizatorului

Clienții moderni sunt avansați; se așteaptă la o experiență fără efort folosind o aplicație sau un serviciu. Nu mai este loc pentru bătăi de cap, deoarece lucrurile au devenit mai simplificate și mai accesibile cu tehnologia avansată.

Utilizarea API-urilor financiare în aplicațiile dvs. vă permite să faceți exact asta. În loc să petreceți mai mult timp pentru scrierea codurilor, utilizați API-urile și concentrați-vă mai mult pe oferirea experienței utilizatorilor prin inovație. Puteți oferi utilizatorilor o experiență mai receptivă și personalizată prin combinarea serviciilor financiare precum produse, date bancare, date de plată online etc., în aplicație.

Această experiență de utilizator utilă, ușor de utilizat, sigură și simplificată le va atrage atenția și îi va menține implicați cu aplicația dvs.

Puteți înțelege cât de utile pot fi API-urile financiare pentru afacerea dvs. examinând beneficiile de mai sus. Prin urmare, este logic să integrați unele dintre API-urile existente pentru a vă construi produsele financiare. Și avem câteva recomandări excelente pentru tine, astfel încât să poți alege cele mai bune API-uri financiare în funcție de nevoile tale.

Verifică-i!

Financiarist

Financiarist este un API în timp real pentru știri financiare care utilizează încărcătura utilă JSON pentru a obține date financiare dinamice. Cu integrarea unică, vă puteți conecta cu mai mult de 100 de piețe financiare și puteți primi multe date cotații bursiere.

Încorporați știri financiare live pe orice aplicație sau site web împreună cu fluxuri de articole. De asemenea, puteți obține acces la informații financiare ale companiei, rapoarte economice guvernamentale, cotații bursiere și multe altele într-un format structurat. De asemenea, acoperă toate informațiile, de la date istorice la știri în timp real.

API-ul de știri acceptă orice limbaj de programare pentru server și client, cum ar fi Python, JQuery, Ruby, Go și PHP. Este echipat cu peste 100 de coduri pre-scrise, ceea ce vă ajută să începeți în câteva minute.

Obțineți 250 de apeluri/lună, toate sursele de știri, istoricul de știri de 3 luni, informații despre știrile întârziate și multe altele complet gratuit. De asemenea, puteți alege un plan plătit pentru a primi până la 1000 de apeluri API/lună și un istoric de știri pe 1 an la 59,99 USD/lună și 47,99 USD/lună dacă sunt facturate anual.

Marketstack

Marketstack este o interfață API REST gratuită și ușor de utilizat, care oferă date bursiere globale în format JSON. Puteți obține date în timp real pentru a vizualiza în minut și puteți solicita cotații sau puteți obține date istorice de piață de peste 30 de ani.

Integrați cu ușurință API-ul cu produsele dvs. financiare și utilizați peste 170.000 de simboluri bursiere din întreaga lume care sunt colectate de la 70 de burse din întreaga lume, inclusiv NYSE, Nasdaq și multe altele.

Marketstack garantează un timp de funcționare aproape de 100% și veți obține date de piață în timp real, date de piață intraday, peste 750 de indici de piață și multe altele. Este alimentat de o infrastructură cloud scalabilă și o tehnologie de ultimă oră, care este capabilă să gestioneze orice, de la sute de solicitări în fiecare lună la milioane pe zi.

Fiecare octet și bit este securizat cu criptare HTTPS standard pe 256 de biți. În plus, o documentație extinsă vă va ajuta să vă pregătiți în câteva minute, cu ajutorul exemplelor de cod și a solicitărilor demo interactive.

Obțineți-l gratuit sau plătiți 9,99 USD în fiecare lună pentru a obține 10.000 de solicitări/lună, 70 de schimburi, 10 ani de istorie, indici de piață, criptare HTTPS și multe altele.

Există mai multe API-uri de date bursiere pe care le puteți explora.

Coinstrayer

Cunoașteți rapid ratele de schimb ale criptomonedei în timp real în format JSON cu API-ul Rest de la Coinlayer care acoperă peste 385 de monede și 25 de schimburi. API-ul este susținut de o infrastructură cloud foarte disponibilă și solidă, pentru a vă livra datele în milisecunde.

Coinstrayer vă asigură că veți obține cel mai înalt nivel de acuratețe, deoarece o serie de furnizori de schimb de încredere alimentează ratele cripto. De asemenea, criptează toate răspunsurile și cererile cu criptare HTTPS pe 256 de biți. În plus, veți obține date istorice pentru aproximativ 10 ani și veți vedea cum au fost dezvoltate criptomonede de-a lungul timpului.

  Automatizarea proceselor robotizate (RPA) explicată în 5 minute sau mai puțin

În plus, Coinlayer vă va furniza informații consistente ori de câte ori aveți nevoie. Dezvoltatorii au proiectat API-ul păstrând consistența, ușurința de utilizare și performanța în minte pentru a oferi cea mai bună experiență de utilizare. Utilizați-l cu un răspuns și o solicitare RESTful și cu o documentație interactivă și extinsă.

Coinlayer oferă un timp de răspuns de până la 20 de milisecunde. Cu ghidul de integrare, veți avea, de asemenea, șansa de a afla mai multe. Indiferent dacă sunteți o corporație mare, un IMM sau un liber profesionist, Coinlayer API are totul pentru ca dvs. să aveți datele complete.

Obțineți Coinlayer gratuit cu 100 de solicitări în fiecare lună, actualizări pe oră și date istorice. În rest, puteți încerca o versiune plătită pentru a accesa mai multe la doar 9,99 USD/lună cu rezultate extinse, criptare SSL și punct final de conversie.

CoinMarketCap

CoinMarketCap are un API profesional care vă oferă o nouă suită de puncte finale flexibile, precise și robuste pentru piața criptomonedei. Vă permite să testați tranzacțiile și să rulați simulări împreună cu strategiile de investiție folosind datele cripto.

De fiecare dată când căutați date de schimb, veți obține imaginea perfectă cu datele agregate din mii de monede și sute de schimburi. Veți avea, de asemenea, vizibilitate completă a tuturor datelor criptomonedei de până la 5 ani. Cu API-ul CoinMarketCap, puteți furniza utilizatorilor dvs. datele corecte de pe piață.

Datele sale actualizate și avansate de piață vă ajută, de asemenea, să construiți noi oferte media, instrumente de gestionare a portofoliului, portofele și multe altele. Obțineți informații detaliate despre prețurile trecute și actuale, informații despre schimburi și volum pentru a lua deciziile corecte la momentul potrivit. Cu setul de date colectate, puteți crea aplicații de calitate care pot spori interesul utilizatorilor și pot stimula implicarea.

CoinMarketCap vine cu o cheie API gratuită cu beneficii limitate. Profitați de mai multe funcții la 29 USD/lună dacă sunt facturate anual.

Webhose

Obțineți o acoperire cuprinzătoare de ultimă oră a fluxurilor de date API de știri și știri cu Webhose, cea mai bună alternativă la Google News API. Veți obține date unificate, structurate și agregate în formate XML și JSON de la peste 1 milion de site-uri web.

Webhose News API vă oferă acces direct la Live Data de pe diverse site-uri de știri. De asemenea, vă oferă filtre cu opțiunile entități, sentiment, date arhivate și semnale sociale. În plus, puteți rula interogări despre locații, organizații și persoane și puteți încărca analizele și cercetările cu datele istorice.

Îmbunătățiți-vă modelarea riscului și analiza predictivă prin date retroactive și obțineți informații despre entități, persoane și companii cu ajutorul analizei financiare. De asemenea, puteți găsi oportunități fructuoase pe piață din prețurile produselor concurente, recenzii online și știri.

Construiți modele de inteligență artificială mai bune și valoroase prin diverse date. Accesați toate poveștile pe care le veți colecta și obțineți o perspectivă completă asupra mărcii dvs. pentru a o monitoriza în timp real. Webhose folosește, de asemenea, surse precum forumuri, posturi de radio, articole de știri și bloguri pentru a vă oferi date perfecte.

Puteți explora mai multe API-uri Global News aici.

Crypto API-uri

Utilizați cel mai fiabil SaaS care vă permite să construiți aplicații Crypto și Blockchain cu mai multă securitate, ușurință și viteză folosind Crypto API-uri. Oferă multe produse, inclusiv portofel ca serviciu, date blockchain, evenimente blockchain, automatizare blockchain, instrumente blockchain și date de piață care ajută în fiecare etapă de dezvoltare.

API-ul acceptă multe jetoane, schimburi, standarde, straturi și blockchain. Monitorizează în mod constant piața pentru date noi de fiecare dată, astfel încât să rămâneți în fața concurenței. Veți obține, de asemenea, securitate la nivel de întreprindere pentru a cripta toate datele sensibile, memoria și REST.

Obțineți date unificate pe care ar trebui să le integrați o singură dată pentru schimburile cripto și protocoalele blockchain pentru a economisi eforturi extraordinare. API-ul folosește, de asemenea, arhitectura de microservicii, care este bazată pe cloud și utilizează Kubernetes pentru scalare automată.

Crypto API-urile pot servi 5000 de solicitări pe secundă fără nicio modificare a timpului de răspuns. De asemenea, veți avea acces la SDK-uri și biblioteci în limbajele de programare preferate. Generați rapid mostre de cod împreună cu SDK-uri suplimentare și utilizați gratuit toate produsele API-urilor Crypto, cu unele limitări pe care nu le veți găsi în abonamentele plătite.

  Generați text cu baraj, cu susul în jos, mic și cu spații late

Polygon.io

Polygon.io este platforma de date pentru piața financiară pentru forex, cripto, API-uri bursiere și multe altele. Oferă API-uri de date istorice și în timp real pentru acțiunile din SUA de la bursele din SUA și pool-urile întunecate.

Primiți actualizări tick-by-tick cu privire la 1000 de perechi valutare de la principalele instituții bancare. În plus, veți obține date cripto istorice și în timp real de la schimburile de cripto de lider într-un singur API. Veți găsi, de asemenea, tranzacții, cotații, detalii despre ticker, împărțirea acțiunilor, starea pieței și multe altele într-o singură aplicație.

Mai mult, puteți crea aplicația în limbajul de programare preferat, fără limitări Java sau C++. În loc să petreci mai mult timp integrării, dedică-l creării de aplicații folosind tehnologie și obținerii de exemple de coduri pentru a rula în Nodejs, C#, Python și multe altele pe Github.

Mai mult, API-urile JSON RESTful structurate vă permit să solicitați folosind limbajul de codare. De asemenea, menține API-uri cu latență ultra-scăzută de mai puțin de o milisecundă. Polygon.io este un API rapid, fiabil și precis, care vă permite să creați vizualizări puternice pentru orice sistem de operare sau platformă în limba pe care o cunoașteți.

Obțineți gratuit 5 apeluri API/minut, 2 ani de date istorice, bare agregate, date de referință, acțiuni corporative și multe altele. Obțineți mai multe funcții și beneficii la 19 USD/lună.

Alpha Vantage

Alpha Vantage furnizează API-uri stoc în Excel, Google, foi JSON, fluxuri de date valutare, fluxuri de date pentru criptomonede, peste 50 de indicatori tehnici și acoperire globală. Vine cu tehnologie de ultimă oră, cercetare riguroasă și accesibilitate neclintită la datele financiare.

Faceți un test drive al bibliotecii API cu documentația API-ului Alpha Vantage. Când sunteți gata, revendicați cheia gratuită și explorați mai multe. Suportă multe limbaje de programare, inclusiv NodeJS, PHP, Python, C#/.NET și multe altele. Acesta va acoperi peste 20 de ani de date istorice de care aveți nevoie pentru aplicațiile dvs.

Puteți utiliza punctul final de căutare pentru a obține informații precum date de piață și simboluri potrivite pe baza cuvintelor cheie alese. Înregistrați-vă pentru acces pe viață și utilizați Alpha Vantage gratuit, oferind informații exacte despre dvs.

Economia comercială

Descărcați multe rânduri de date istorice, interogați calendare economice în timp real și abonați-vă la actualizări Trading Economics API. Oferă prețuri istorice și cotații live pentru acțiuni, obligațiuni, mărfuri și valute. Folosiți-l pentru a accesa date istorice și cifre actuale privind 20 de milioane de indicatori pentru 196 de țări.

Veți găsi predicții proprietare pentru piețe și indicatori și veți beneficia de sursa deschisă unde puteți utiliza orice limbaj de programare care vă convine, inclusiv R, NodeJS, Java, PHP, C#, Python etc. Puteți primi și date despre statisticile naționale. direct din surse oficiale.

Mai mult, veți obține date precum valute (de la 150 de valute și 29000 de cursuri de schimb), acțiuni, obligațiuni, banca mondială, tovarăș, FRED și mărfuri (cum ar fi metale, animale, lucruri industriale, energie și agricultura).

Obțineți Trading Economics API la doar 49 USD/săptămână sau 199 USD lunar și profitați de o perioadă de încercare de o săptămână. De asemenea, puteți beneficia de reduceri la planurile trimestriale și anuale.

Concluzie

API-urile financiare sunt utile pentru dezvoltatori pentru a crea aplicații mai rapide, receptive și mai sigure. Vă va ajuta să oferiți o experiență excelentă de utilizator, să permiteți gestionarea eficientă a datelor și să oferiți o mulțime de alte beneficii. Nu este util doar pentru companii, ci și pentru clienții dvs. Astfel, alegeți un API financiar din lista de mai sus în funcție de nevoile dvs. și construiți produse financiare remarcabile.

x