12/05/2022

9 Cel mai bun software de management al proceselor pentru a stimula creșterea afacerii

Crearea de fluxuri de lucru mai ușoare pentru a optimiza operațiunile de afaceri și a crește productivitatea angajaților este o provocare pentru managerii de procese de afaceri. Dar este o simplă plimbare atunci când utilizați unul dintre cele mai bune software de management al proceselor de afaceri (BPM) menționate mai jos.

Fiecare afacere vrea să rămână competitivă în industria sa respectivă. Puteți realiza acest lucru prin optimizarea serviciilor, produselor, cheltuielilor de capital și a marjelor de profit. Dar această realizare nu este niciodată ușoară atunci când planificați manual fluxul de lucru al operațiunilor de afaceri.

În schimb, companiile folosesc instrumente avansate și inteligente care sugerează automat fluxul optim de lucru în funcție de variabile precum produse, clienți, costuri de intrare etc. Aceste aplicații ajută, de asemenea, managerii de procese de afaceri să minimizeze ineficiența, erorile și lacunele de comunicare.

Am discutat mai jos instrumentele BPM care au schimbat modul în care funcționează companiile de astăzi.

Ce este managementul proceselor de afaceri?

BPM este o disciplină de management pentru economia corporativă bazată pe automatizare. Utilizează modelarea, descoperirea, măsurarea, analizarea, optimizarea și îmbunătățirea proceselor trecute și existente.

Procedând astfel, compania dumneavoastră poate crea, edita și examina procese de afaceri previzibile care formează afacerea reală. În cele din urmă, BPM își propune să creeze un șablon de flux de lucru reutilizabil pentru procesele de afaceri repetate. De asemenea, puteți aplica BPM proiectelor unice care nu se potrivesc cu niciun flux de lucru existent.

Beneficiile managementului proceselor de afaceri

#1. BPM vă pregătește operațiunile de afaceri pentru schimbări incerte din noua tehnologie, un produs inovator de la un concurent sau noi reglementări.

#2. Dacă doriți ca managerii dvs. de proces și subordonații lor să înțeleagă obiectivele afacerii și să lucreze pentru a le atinge, BPM este aici pentru a vă ajuta.

#3. Optimizarea proceselor de afaceri, reducerea costurilor și eficiența angajaților sunt cei trei factori cheie pentru susținerea profitabilității. BPM vă permite să realizați acest lucru.

#4. Instrumentele BPM monitorizează constant resursele, progresul procesului și nivelurile de conformitate, astfel încât să puteți corecta operațiunile dacă detectați că ceva poate merge prost.

#5. În plus, practica BPM este instrumentul suprem pentru planificarea succesiunii. Un manager de proces de afaceri poate lăsa în urmă fluxuri de lucru structurate pentru succesorii lor atunci când utilizați un instrument BPM.

Cum să alegi instrumentul BPM potrivit

Un instrument adecvat de management al proceselor de afaceri ar trebui să ofere următoarele funcționalități.

 • Un instrument de diagramă ușor de utilizat pentru a crea un flux de lucru vizual pentru procese
 • Un designer de formulare cu funcție de editare prin glisare și plasare
 • Ar trebui să ofere instrumente mobile și bazate pe cloud pentru managementul proceselor
 • Funcții stricte de control a instrumentelor prin profiluri și acces bazat pe roluri
 • Conectare unică (SSO) și interfață bazată pe chei de securitate pentru a vă conecta la instrumentul BPM
 • Ar trebui să se integreze cu ușurință cu instrumente de afaceri terțe, cum ar fi Slack, Zoom, SharePoint, Outlook, OneDrive, Google Workspace etc.
  12 Baza de date NoSQL pentru următorul proiect modern

 • Măsuri de performanță fără efort pentru operațiunile de afaceri, proiecte, procese și întreaga organizație
 • Analiza datelor pentru informații acționabile din procesele de afaceri existente

Nu trebuie să căutați pe internet sălbatic un instrument BPM care să ofere caracteristicile de mai sus. Pur și simplu parcurgeți software-ul de mai jos și încercați-l pe cel care se potrivește afacerii dvs.:

Procesul Kissflow

Procesul Kissflow este un instrument BPM apreciat la nivel mondial care vă permite să modernizați procesele actuale de afaceri prin automatizare. Este o platformă de creare a proceselor fără cod. Prin urmare, un manager de proces de afaceri sau un proprietar de proces poate dezvolta fluxuri de proces simple și complexe fără a avea nevoie de un programator.

Acest instrument BPM vă permite să creați fluxuri de lucru pentru procese pentru operațiuni de afaceri repetitive sau structurate. În plus, acceptă și proiectarea proceselor pentru proiecte care nu urmează șablonul unui proces existent.

În plus, software-ul oferă caracteristici de dezvoltare agilă, cum ar fi rutarea dinamică a sarcinilor, implementarea agilă, atribuirea sarcinilor ad-hoc etc. În cele din urmă, Procesul Kissflow este foarte potrivit pentru echipele de la distanță și hibride, deoarece vine cu gestionarea documentelor online, comunicare și colaborare socială.

Creatorul Zoho

Diverse departamente și verticale de afaceri ale companiilor globale urmăresc procesele de afaceri create pe Zoho Creator. Acest instrument de management al proceselor oferă companiei dumneavoastră cadrul pentru a proiecta fluxul de lucru al afacerii în funcție de obiectivele companiei, liniile directoare și indicatorii cheie de performanță (KPI).

Deoarece toți concurenții tăi se transformă în digital, trebuie să-ți transformi afacerea cu acest instrument BPM pentru a rămâne relevant în industrie. Platforma low-code a Zoho Creator vă permite să dezvoltați aplicații desktop personalizate, aplicații mobile, fluxuri de proces integrate, portaluri online interne etc., pentru a vă supraalimenta afacerea.

Zoho Creator vine ca o aplicație bazată pe cloud. Dar, îl puteți implementa și on-premise ca aplicație marca companiei. Mai mult, aveți și opțiunea de a o rula ca aplicație web portal intranet, aplicație web progresivă (PWA) sau aplicație de gestionare a dispozitivelor mobile (MDM).

Bizagi

Bizagi este o altă platformă populară de proiectare a proceselor low-code care vă permite să descoperiți, să modelați, să gestionați și să automatizați cu ușurință operațiunile de afaceri. Oferă instrumente BPM personalizate pentru industriile de producție și servicii, cum ar fi automobilele, prelucrarea alimentelor, lanțul de aprovizionare, bancar, serviciul clienți, risc, conformitate etc.

Acest instrument BPM are trei module dedicate: Bizagi Modeler, Bizagi Studio și Bizagi Automation. Aceste module organizează funcționalitățile în funcție de tipurile lor și ajută instantaneu managerii de procese de afaceri să acceseze instrumentul potrivit.

  Cum să utilizați ferestrele de plăci în Gnome Shell

Mai mult, instrumentul poate integra cu ușurință instrumente de management al conținutului și baze de date precum SharePoint, Alfresco, Documentum și FileNet pentru o mai bună vizibilitate a informațiilor.

Nintex

Nintex nu este doar un instrument BPM. În schimb, este un set de instrumente de transformare digitală cu servicii complete. Prin urmare, dacă aveți nevoie să mutați procesele de afaceri vechi în mediul digital sau pur și simplu aveți nevoie de un instrument eficient BPM, trebuie să încercați Nintex.

Dacă vă mutați fluxurile de lucru, echipele și documentele de afaceri în ecosistemul digital, Nintex are instrumentele potrivite pentru dvs. De exemplu:

 • Puteți crea contracte, broșuri, facturi, facturi de transport etc., cu ușurință folosind instrumentul de automatizare a documentelor. De asemenea, puteți aduce documente vechi pe el, digitalizându-le.
 • Implementați semnături electronice pentru managerii de procese de afaceri, proprietari, directori și clienți pentru a muta contractele mai rapid și pentru a obține oferte instantaneu.

Maparea și gestionarea proceselor, aplicațiile mobile, formularele inteligente și automatizarea fluxului de lucru în afaceri sunt celelalte câteva funcționalități notabile pe care le veți obține pe Nintex.

PRIME BPM

PRIME BPM aduce resurse end-to-end de management al proceselor de afaceri pentru mai multe verticale din industrie, cum ar fi guvernul, educația, tehnologia informației și comunicațiilor (TIC), bancar, servicii financiare și asigurări (BFSI), utilități, lanț de aprovizionare etc.

Ofertele sale includ patru versiuni de instrumente BPM, cursuri BPM pentru profesioniști și servicii de cartografiere a proceselor de afaceri gestionate de la experții PRIME BPM.

Suita PRIME BPM include patru tipuri diferite de software. Acestea sunt PRIME Modeller, PRIME Analyser, PRIME Improver și PRIME Automate. De asemenea, oferă diverse pachete de abonament în funcție de modulul BPM pe care îl căutați. Prin urmare, PRIME BPM este potrivit pentru IMM-uri, deoarece puteți alege serviciile de care aveți nevoie.

FlowForma

Dacă afacerea dvs. se bazează pe spațiul de lucru Microsoft Office 365, FlowForma este aplicația potrivită de management al procesului. Vine cu trei module software esențiale de care are nevoie orice afacere: formulare, gen document și flux de lucru. Puteți folosi toate aceste module împreună pentru a digitiza operațiunile de afaceri instantaneu, fără măcar a codifica o singură linie de script software.

Configurarea instrumentului este atât de rapidă încât afacerea dvs. va deveni autosuficientă în doar patru săptămâni după implementarea FlowForma. Odată ajuns în mediul FlowForma, puteți utiliza FlowForma Governance pentru a controla accesul la instrumente și FlowForma Reporting pentru rapoarte automate.

Dacă trebuie să importați date de la mai mulți conectori, aveți la dispoziție integrarea FlowForma. În cele din urmă, FlowForma Collaborate vă permite să automatizați procesele de afaceri și să le gestionați prin colaborarea cu echipa dvs.

Appian BPM Suite

Dacă doriți să vă îmbunătățiți aplicațiile de afaceri cu automatizarea fluxului de lucru pentru BPM optimizat, puteți alege Appian BPM Suite. Appian accelerează guvernanța, rezultatele și eficiența afacerii, astfel încât să puteți rămâne profitabil într-un ecosistem de piață în continuă schimbare.

  Cum să vă securizați Synology NAS de ransomware

Această suită BPM vă ajută să simplificați procesele complexe de afaceri în fluxuri de lucru simple, astfel încât angajații cu seturi de abilități diferite să execute fluxul de lucru.

Instrumentul său de proiectare a fluxului de lucru vă permite să desenați procese la fel ca diagramele de flux. Apoi, un AI optimizează procesul în funcție de inputurile de afaceri. În cele din urmă, puteți salva designul ca șablon pentru proiecte viitoare.

Comindware Tracker

Comindware Tracker vă oferă mai multe funcții decât un instrument BPM standard. În primul rând, combină funcțiile de gestionare a sarcinilor și proceselor, astfel încât să puteți economisi mai mult reducând nevoia unei aplicații dedicate pentru proiecte.

Vine cu mai multe operațiuni de afaceri esențiale și instrumente și capabilități de gestionare a fluxului de lucru, cum ar fi:

 • Proiectare formulare electronice
 • Generator grafic de flux de lucru
 • Instrumentul de flux de lucru Outlook
 • Urmărirea și raportarea fluxului de lucru
 • Motor de flux de lucru

Folosind toate modulele Comindware Tracker, managerii de procese de afaceri pot colabora eficient la fluxurile de lucru critice și pot crea șabloane remarcabile de gestionare a proceselor.

ARIS Cloud

Trebuie să încerci ARIS Cloud Soluție BPM dacă credeți că afacerea dvs. are performanțe mai mici din cauza proceselor neclare și îndelungate. Instrumentul este foarte scalabil, deoarece vine în diferite ediții pentru a satisface nevoile echipelor profesionale și ale companiilor la un cost accesibil.

Dacă sunteți o echipă mică de profesioniști și oferiți servicii contractuale de management al proceselor de afaceri pentru startup-uri sau micro-afaceri, ARIS Basic este potrivit. ARIS Advanced este alegerea potrivită pentru întreprinderile mici și mijlocii care trebuie să personalizeze procesele și să obțină mai mult control.

Concluzie

Pe măsură ce nișa de management al proceselor de afaceri a înflorit, mai multe companii de dezvoltare de software au investit în ea. Rezultatul sunt sute de instrumente BPM cu mai multe caracteristici care vă pot deruta cu ușurință.

Pentru a vă ajuta în căutarea dvs., am venit cu cele mai bune suite BPM pe care le puteți utiliza.

Ești serios în ceea ce privește afacerea ta? Trebuie să știți ce software de plan de afaceri ajută la crearea strategiilor de afaceri.

x