06/04/2023

8 cele mai bune motoare de căutare AI de folosit ca alternative Google

Motoarele de căutare alimentate de AI au câștigat atât de multă importanță în ultima vreme. Odată cu această creștere, vine și potențiala promisiune și pericolele de a pierde prea mult prea devreme a abilităților de cercetare umană și de descoperire a faptelor.

În trecut, oamenii cercetau volume de text pentru a dobândi expertiză pe un anumit subiect. Dar acum, chiar și un non-specialist poate folosi instrumente AI pentru a crea piese de artă remarcabile, care ar trece neobservate dacă nu sunt afectate de software-ul de detectare AI.

Pe măsură ce dispozitivele inteligente devin un element de bază, interogările de căutare și rezultatele lor generate au devenit mai conversaționale. Cu toate acestea, în schimbul rezultatelor căutării gratuite, renunțăm la confidențialitate, permițând furnizorilor de motoare de căutare să monetizeze căutările, preferințele și datele despre locație.

Un element de diferențiere cheie există atunci când se analizează între o căutare Google și o căutare bazată pe inteligență artificială. O căutare AI produce rezultate mai relevante, luând în considerare factori precum istoricul de navigare al utilizatorului și intenția de căutare de a genera exact ceea ce caută.

Și, pe măsură ce sistemul AI învață în mod constant din datele pe care le colectează, continuă să rafineze rezultatele în fundal pe măsură ce utilizatorul caută, ținând cont de achizițiile anterioare, erorile de ortografie și chiar intenția din spatele interogării. Toate acestea se întâmplă automat, fără intervenție manuală.

Avantajele Căutării AI față de Căutarea Google

Când vine vorba de alegerea unui motor de căutare bazat pe inteligență artificială în locul unui motor de căutare obișnuit, iată două lucruri care vă vor ajuta să vă consolidați decizia. Caracteristicile remarcabile ale motoarelor de căutare AI sunt încorporarea de tehnologii precum procesarea limbajului natural (NLP) și învățarea automată (ML). Acest lucru oferă motoarelor de căutare AI un avantaj distinct față de cele convenționale precum motoarele de căutare Google.

În ciuda utilizării pe scară largă a AI în eficientizarea diferitelor industrii, integrarea tehnologiilor NLP și ML este cea care diferențiază cu adevărat motoarele de căutare bazate pe AI de restul. NLP permite motoarelor de căutare AI să înțeleagă și să interpreteze mai bine limbajul uman, în timp ce ML permite procesarea unor cantități masive de date pentru a genera predicții foarte precise.

În domeniul AI, NLP poate fi integrat în căutarea AI pentru a obține următoarele cazuri de utilizare:

  • Recunoașterea vorbirii, conversia cuvintelor rostite în text și invers.
  • Segmentarea discursului capturat anterior în cuvinte, propoziții și fraze individuale.
  • Recunoașterea diferitelor forme de cuvinte și a structurii gramaticale din propoziții.
  • Extragerea sensului frazelor, inclusiv fraze adjectivale, fraze prepoziționale și fraze nominale.
  • Înțelegerea contextului propozițiilor și a relației dintre propoziții.
  • Efectuarea analizei lingvistice a textului, a analizei sentimentelor și a traducerilor pentru a împuternici asistenții vocali și chatboții.
  8 convertoare de imagine în HTML pentru a economisi timp și efort [2023]

Caracteristici ale învățării automate în motoarele de căutare bazate pe inteligență artificială:

  • Învățare supravegheată: sistemul este antrenat cu seturi de date cu o gamă largă de variabile posibile legate de rezultate pozitive sau negative cunoscute. Modelul este conceput pentru a înțelege cum să recunoască și să cântăriți factorii pe baza datelor din trecut pentru a produce un rezultat pozitiv.
  • Sistem de recompensă: Odată ce sistemul este condiționat cu seturile de date, acesta este alimentat cu date noi fără rezultatul pozitiv sau negativ cunoscut. Când selectează corect, primește o recompensă și este adăugată la sistemul său de punctare de fiecare dată când selectează răspunsul corect.
  • Integrare: Odată ce valorile de succes sunt suficient de mari pentru a depăși sistemele existente sau în atingerea pragurilor, sistemul de învățare automată este integrat în algoritmi.

Iată cele mai recente alternative de căutare bazate pe AI la Căutarea Google.

Komo

Komo Search este un motor de căutare bazat pe inteligență artificială care acordă prioritate vitezei, confidențialității și navigării fără anunțuri.

Motorul de căutare oferă trei funcții cheie: Chat, Explorare și Căutare. Chatul permite utilizatorilor să se aprofundeze în generarea de idei și să participe la discuții pe subiecte, în timp ce Explore ține utilizatorii informați despre subiectele în tendințe din cadrul comunității. Caracteristica Căutare este deosebit de remarcabilă pentru răspunsurile rapide și eficiente la întrebări, oferind link-uri și resurse relevante.

Komo Search le permite utilizatorilor să-și exploreze interesele și să găsească răspunsuri într-un mod captivant, privat și eficient.

Neeva

Neeva Search vă permite să căutați în siguranță și în mod privat folosind extensia Chrome și, de asemenea, ca aplicație mobilă.

Cu Neeva, puteți căuta direct din bara de adrese a browserului și puteți accesa rezultate de căutare autentice și imparțiale. Neeva vă păstrează istoricul căutărilor private, vă protejează activitățile online de mii de instrumente de urmărire utilizate de agenții de publicitate și oferă planuri gratuite Basic și Premium, astfel încât să vă puteți personaliza motorul de căutare pentru a primi cele mai relevante rezultate.

Folosind Neeva, puteți naviga cu încredere, deoarece afișează rezultate autentice și chat-uri de pe forumurile preferate, împiedicând în același timp urmărirea instrumentelor de urmărire terță parte.

You.com

You.com este un nou motor de căutare care oferă oamenilor control asupra căutărilor, timpului și confidențialității lor.

You.com combină preferințele utilizatorilor cu inteligența artificială și procesarea limbajului natural, permițând oamenilor să preia controlul asupra consumului lor de informații fără a fi influențați de marile firme de tehnologie publicitară. De asemenea, este flexibil prin faptul că dezvoltatorii pot crea aplicații pentru a rula în paginile de rezultate.

Creierele din spatele You.com sunt Richard Socher, fost om de știință șef la Salesforce și un cercetător de top în procesarea limbajului natural, și Bryan McCann, care a condus echipele de procesare a limbajului natural la Salesforce. Compania are sprijin din partea fondului de capital de risc axat pe IA Radical Ventures, precum și din partea Marc Benioff și Jim Breyer, Day One Ventures și alți investitori.

  Partajați fișiere, foldere și capturi de ecran cu un clic

Waldo

Waldo se inspiră din popularul joc „Unde e Waldo” și folosește indici de căutare obținuți din motoarele de căutare precum Google și Bing. Cu toate acestea, se diferențiază prin furnizarea unei interfețe distincte care să permită utilizatorilor să își ajusteze căutările cu doar câteva clicuri.

Cu Waldo, puteți alege fără efort tipul de fișier dorit, puteți evidenția anumite valori numerice cu semne procentuale și puteți identifica ghilimele în doar câteva secunde. Waldo a fost lăudat de clienți pentru reducerea timpilor de căutare la jumătate.

Waldo revoluționează pagina de destinație a căutării transformând-o într-o interfață personalizabilă, permițând utilizatorilor să aibă un control mai mare asupra rezultatelor căutării fără a fi nevoie să deschidă mai multe file.

În plus, Waldo include un bloc de note încorporat pentru a facilita luarea de note care poate fi apoi transformată într-o prezentare completă sau exportată în Google Docs. Pe scurt, Waldo îmbunătățește eficiența și eficacitatea proceselor de căutare, făcându-le mai fluide și mai raționalizate pentru utilizatori.

Perplexitate

Perplexity AI este un instrument de ultimă oră pentru motor de căutare care utilizează tehnologii sofisticate de inteligență artificială, inclusiv modelul OpenAI GPT-3, pentru a oferi răspunsuri directe la întrebări sub formă de rezumate și citări ca rezultate de căutare.

Aceasta este o abatere semnificativă de la motoarele de căutare tradiționale care oferă o listă simplă de link-uri și permite utilizatorilor să acceseze informații rapid și fără efort, fără a fi nevoiți să verifice rezultate irelevante sau să navigheze prin mai multe pagini. În acest sens, Perplexity AI este asemănător algoritmului Google PageRank, care utilizează citate pentru a evalua calitatea și relevanța unei pagini web.

Perplexity AI nu conține reclame intruzive și nu necesită înregistrare sau autentificare. În plus, este un mijloc de căutare sigur și privat, deoarece nu colectează informații personale.

Și eu

Prin valorificarea puterii modelelor lingvistice, Andi poate înțelege mai bine interogările de căutare ale utilizatorilor și poate prezice cele mai relevante surse de informații, totul în timp real. Această abordare îl deosebește pe Andi de motoarele de căutare tradiționale care se bazează pe indici statici de cuvinte cheie.

Abordarea lui Andi de a căuta este similară cu modul în care gândesc oamenii, cu modele de limbaj completate de raționament și bun simț.

Interfața de utilizator a lui Andi este o schimbare revigorantă față de aspectul standard al motorului de căutare. Motorul rezumă și explică informații complexe culese din cele mai bune surse și afișează rezultatele căutării alături de fiecare răspuns într-un flux atrăgător din punct de vedere vizual.

Funcțiile Andi „Citiți”, „Rezumați” și „Explicați” le permit utilizatorilor să vizualizeze articole într-un format curat, fără anunțuri, să economisească timp ajungând la obiect și să înțeleagă cu ușurință paginile complexe.

  Adnotă, estompează sau adaugă forme la capturile de ecran de pe iPhone

Da

Da, cel mai recent motor de căutare care recompensează și compensează creatorii de conținut este creația lui Dmytro Gerasymenko și a echipei sale de la Ahrefs. Ahrefs, cunoscut pentru setul său de instrumente SEO de top, rulează un bot la scară internet care accesează cu crawlere întregul web din 2010, stochează, indexează și structurează petabyți de informații.

Paginile cu rezultate ale căutării (SERP) ale lui Yep se laudă cu minimalism. Utilizatorii pot alege între rezultate web sau știri. În plus, există casete de „cunoștințe” în partea dreaptă a unor SERP-uri, care prezintă conținut extras de pe Wikipedia despre căutarea ta.

Cu Yep, echipa recompensează și compensează creatorii de conținut folosind un model de afaceri cu o cotă de venit de 90/10, în care 90% din veniturile din publicitate merg direct către acești creatori. Cu alte cuvinte, folosind Yep, utilizatorii pot pune bani direct în buzunarele creatorilor de conținut preferați.

Microsoft Bing

Bing, dezvoltat de Microsoft, se mândrește cu o suită de funcții bazate pe inteligență artificială, care permit utilizatorilor să pună întrebări complicate și să primească răspunsuri detaliate. Pentru a realiza acest lucru, Bing parcurge rezultatele căutării pe web pentru a prezenta răspunsuri complete la întrebările utilizatorilor.

Experiența de chat Bing le permite utilizatorilor să își rafineze căutarea până când obțin răspunsul complet pe care îl caută. Cerând mai multe detalii, claritate și idei, utilizatorii pot interacționa cu motorul de căutare într-un mod mai intuitiv și mai natural.

Noua versiune de Bing operează pe un model de limbă mare OpenAI de generație următoare, personalizat special pentru căutare. Acest nou model este mai puternic decât ChatGPT, permițând utilizatorilor să găsească informațiile de care au nevoie mai rapid și mai ușor.

Concluzie

Pe măsură ce încheiem această piesă cu cele mai bune alternative de căutare AI la Google, iată câteva concluzii de care merită luate în considerare.

Nu au existat multe descoperiri revoluționare sau inovații semnificative în motoarele de căutare în ultimele două decenii. În timp ce algoritmii s-au îmbunătățit, experiența a rămas relativ stagnantă.

Se poate argumenta că s-a înrăutățit chiar odată cu bombardarea reclamelor. Experiența de căutare a fost suboptimă, oferind link-uri mai degrabă decât răspunsuri directe, ceea ce devine ineficient în timp pentru cazurile de utilizare care nu fac cumpărături.

Startup-urile se confruntă cu o provocare descurajantă, dar vremurile de metamorfoză tehnologică aduc adesea schimbări semnificative în liderii industriei. Am văzut acest lucru să se întâmple din nou și din nou cu Altavista, Ask.com, Yahoo și alte motoare de căutare înainte de apariția Google. Pe măsură ce asistăm la influența AI în toate sectoarele, la fel și piața de căutare va fi martora unei schimbări majore în modul în care vedem căutarea.

De asemenea, puteți explora cum să utilizați ChatGPT-4 în arte, știință, finanțe etc.

x