03/01/2024

4 chatboți ca ChatGPT pentru a avea conversații asemănătoare oamenilor

ChatGPT de la OpenAI a luat lumea cu asalt, dar nu este singurul chatbot. Există mai mulți chatboți construiti pe același API care oferă funcții și rezultate diferite.

La fel ca ChatGPT, sună ca și cum un om îți vorbește și poate răspunde la întrebări. Ei pot scrie cod, poezii și eseuri, pot face glume, pot rezolva matematică și pot face tot ce poate face ChatGPT.

Chiar dacă API-ul lor este același, acești roboti de chat au alte caracteristici unice care îi fac să merite, chiar dacă sunteți mulțumit cu ChatGPT.

Mai jos am enumerat câteva dintre alternativele la ChatGPT care pot oferi informații și pot conversa cu tine ca un om adevărat.

Aveți nevoie de alternative ChatGPT

ChatGPT este cu siguranță foarte puternic și puteți crede că este perfect pentru nevoile dvs., dar are o mulțime de limitări și probleme. Cel mai important factor este că datele sale au fost tăiate în 2021, așa că poate răspunde doar evenimentelor care au avut loc înainte de acel moment.

În plus, deoarece este extrem de popular în acest moment, se confruntă în mod constant cu probleme din cauza încărcării pe servere, cum ar fi performanță lentă, erori neașteptate și chiar o închidere completă a serviciului. De asemenea, nu mai acceptă conturi noi pentru zilele în care sarcina este prea mare.

Alternativele ChatGPT sunt de obicei mai stabile datorită conjuncțiilor mai puține cu serverul și au caracteristici suplimentare, cum ar fi capacitatea de a selecta personalitatea bot presetată sau de a genera imagini AI etc.

YouChat

Sunteți în principal un motor de căutare în care puteți personaliza tipul de rezultate dorite pentru interogarea dvs. cu zeci de categorii. Cu toate acestea, a adăugat recent YouChat, care se bazează pe același model GPT-3.0 al OpenAI care alimentează ChatGPT.

Datele YouChat nu sunt limitate până în 2021, spre deosebire de ChatGPT. Cunoștințele sale sunt actualizate de mai multe ori pe zi pentru a vă asigura că obțineți cele mai recente informații. L-am întrebat despre ultima sa actualizare și a fost în aceeași zi în care am întrebat interogarea.

Deși, am observat că datele sale nu includ informații despre cele mai recente știri și, uneori, evenimente recente care sunt mai puțin populare. De exemplu, îmi poate spune despre câștigătorul Cupei Mondiale FIFA 2022, dar nu despre scurgerea recentă a următorului telefon emblematic Samsung. În general, rezultatele sunt încă mult mai bune decât datele limitate ale ChatGPT.

Mai important, de asemenea, se leagă direct la sursele din care a obținut informații despre o anumită interogare. Totuși, nu oferă link-uri pentru toate interogările.

De obicei, răspunsurile cu fapte precum populația sau definiția a ceva au legături directe. Acest lucru îl face mult mai bun decât ChatGPT, deoarece acești roboți au tendința de a oferi informații incorecte, așa că puteți verifica linkurile pentru a confirma informațiile manual.

De asemenea, am observat că YouChat este mai la obiect, spre deosebire de ChatGPT, care oferă răspunsuri cuprinzătoare cu exemple. De asemenea, încearcă să răspundă la aproape toate întrebările, dacă este posibil, spre deosebire de ChatGPT, care solicită mai mult context. Acest lucru poate fi atât un lucru bun, cât și un lucru rău, în funcție de motivul pentru care utilizați un chatbot.

  Realitatea augmentată (AR) vs. Realitatea virtuală (VR): diferențele

Are, de asemenea, secțiuni separate YouWrite și YouImagine, alimentate de același AI. În YouWrite, îi poți cere să scrie eseuri, postări pe blog, e-mailuri, titluri etc. și să-i spui ce tip de ton să folosească în timp ce scrie.

Apoi îi dați un titlu și chiar detaliile exacte pe care doriți să le vedeți în scris, iar acesta va scrie în consecință.

În secțiunea YouImagine, puteți crea imagini generate de AI, spunându-i ce tip de imagine doriți. Imaginea generată probabil nu va arăta așa cum v-ați aștepta și uneori poate fi destul de deranjantă. Cu toate acestea, este un instrument bun pentru a stârni imaginația.

YouChat și YouImagine sunt libere de utilizat atâta timp cât sunteți autentificat. Pentru YouWrite, primiți 10 scrieri zilnic și puteți obține un abonament premium pentru a obține până la 1000 de scrieri, împreună cu mai multe tonuri și capacitatea pentru a genera link-uri.

Caracteristici

 • Rămâneți la curent cu cele mai recente informații.
 • Include link-uri sursă cu răspunsuri.
 • Suport pentru generarea de imagini AI.
 • Are o secțiune dedicată pentru scrierea de eseuri și postări.
 • Procesare rapidă a rezultatelor.

Rytr

Deși nu poate avea conversații 1:1, dacă doriți să utilizați ChatGPT pentru a scrie conținut pentru dvs. sau pentru a obține o explicație detaliată despre un subiect, atunci Rytr ar putea fi și mai bun.

Având aceeași tehnologie ca ChatGPT, Rytr vă ajută să scrieți automat conținut, cum ar fi postări pe blog, eseuri, e-mailuri, paragrafe, postări pe rețelele sociale și multe altele. Îl poți folosi fie pentru a te inspira pentru scrierile tale, fie pur și simplu pentru a obține informații detaliate despre orice subiect.

Instrumentul poate scrie în 30 de limbi și peste 20 de tonuri pentru a se potrivi nevoilor dvs. De asemenea, aveți peste 40 de cazuri de utilizare disponibile în mod implicit, vă puteți chiar crea propriul caz de utilizare, astfel încât să vă ofere răspunsul exact de care aveți nevoie.

Pentru a utiliza instrumentul, înscrieți-vă și creați o nouă schiță; aici, în partea stângă, selectați limba, tonul și cazul de utilizare. După aceea, furnizați cuvintele cheie principale pentru subiect și setați nivelul de creativitate.

În exemplul meu, i-am cerut să genereze o schiță pentru o postare de blog despre „Rootarea telefoanelor Android”. În captura de ecran de mai jos, puteți vedea că creează un titlu perfect, o introducere, corpul principal și o concluzie cu sugestii de cuvinte cheie.

Asta nu e tot; de aici puteți evidenția un titlu și faceți clic pe butonul Paragraf și va scrie un paragraf întreg despre titlu. Desigur, nu va fi perfect, dar va stârni puțină creativitate și va scăpa de blocajul acelui scriitor. Acesta poate fi folosit și pentru a obține mai multe informații despre subiect și pentru a obține informații specificate.

  10 moduri în care creatorii de conținut pot folosi serviciile de imprimare Canva

Dacă nu vă place rezultatul, îl puteți îmbunătăți sau reformula oricând. Puteți chiar să creați până la 3 variante pentru a o găsi pe cea care vă place.

În planul gratuit, puteți genera până la 10.000 de caractere pe lună. Trebuie să obțineți un abonament plătit pentru utilizare nelimitată.

Caracteristici

 • Formatează automat conținutul pentru diferite cazuri de utilizare.
 • Puteți controla cât de detaliat este răspunsul dorit.
 • Generați conținut în multe tonuri diferite.
 • Generați imagini AI.
 • Setați nivelul de creativitate și fapte pentru conținut.
 • Editor încorporat pentru formatarea conținutului.

Chatsonic

Chatsonic se face reclamă ca „ChatGPT construit cu superputeri”. Practic este ChatGPT, dar cu funcții suplimentare și fără limitări. Caracteristica sa remarcabilă este că are integrată în Căutare Google pentru a accesa cele mai recente informații. Am putut obține informații despre știri vechi de mai puțin de 1 oră.

Există, de asemenea, un comutator frumos de personalitate care schimbă modul în care AI răspunde. De exemplu, îl puteți face să se comporte ca un poet, contabil, filozof, intervievator, comedian sau antrenor personal. Cu toate acestea, integrarea Căutării Google va fi eliminată dacă utilizați o personalitate diferită.

Similar cu YouChat, răspunsurile Chatsonic sunt, de asemenea, scurte, cu detalii limitate. Cu toate acestea, poți oricând să ceri mai multe detalii dacă găsești răspunsul nesatisfăcător. De asemenea, încearcă să răspundă la toate dacă este posibil și nu vorbește constant despre limitarea sa ca bot AI, spre deosebire de ChatGPT.

Deși este de acord că este un bot AI, încă încearcă să te convingă că are sentimente, interese, convingeri etc., încercând să se comporte ca un om. În cazul ChatGPT sau chiar YouChat, ei spun că sunt software AI și nu pot face astfel de lucruri.

Cu toate acestea, răspunsurile sale pot fi părtinitoare, deoarece încearcă să fie de acord cu tine și să te mulțumească cu răspunsul său. De exemplu, nu numai că poate răspunde la întrebări sensibile precum „credința sa în Dumnezeu”, dar poate avea și un răspuns diferit, în funcție de modul în care pui întrebarea.

Încearcă să ghicească ce răspuns vă va mulțumi și merge pentru asta. În captura de ecran de mai jos, puteți vedea că încearcă să fie de acord cu afirmația mea.

De asemenea, îi puteți cere să genereze imagini AI și le va genera chiar în chat cu două imagini diferite pentru fiecare interogare. Cel mai bun dintre toate, are suport pentru comandă vocală pentru a rosti întrebarea și chiar a asculta răspunsul, deoarece acceptă text2speech.

Veți primi 25 de interogări zilnice gratuit, după care consumă limita de 2500 de cuvinte a contului gratuit, care este partajată între Chatsonic și celelalte produse ale sale, cum ar fi Writesonic și Photosonic. Abonamentele premium cresc numărul de cuvinte și puteți obține până la 2 milioane de cuvinte pe lună.

Caracteristici

 • Căutare Google integrată pentru cele mai recente informații.
 • Procesare rapidă a rezultatelor.
 • Lista predefinită de personalități din care să alegeți.
 • Suport de intrare vocală.
 • Generator de imagini AI încorporat.
 • Puteți cere să obțineți linkuri pentru surse.
  Cum îmi gestionez contul Sling

Loc de joacă GPT-3

GPT-3 Playground este ca un frate mai mare al ChatGPT, dar OpenAI nu a făcut publicitate suficient pentru utilizatorii mainstream. Era disponibil înainte de ChatGPT și oricine îl poate încerca folosind planul său generos gratuit. Cu toate acestea, interfața sa este puțin diferită pe măsură ce scrieți într-o fereastră de text care arată ca un blocnotes.

Deși oferă informații similare cu ChatGPT, comportamentul său în timpul conversației este foarte diferit. Se pare ca nu are lesa si va incerca sa raspunda la toate si sa dea un raspuns placut. Este, de asemenea, un pic necinstiți; poate să te mintă și să te înșele.

Este hotărât să vă convingă că este un om adevărat și pur și simplu nu va fi de acord dacă îl numiți IA. Dacă nu sunteți de acord cu el sau îl prinzi spunând ceva fals, va folosi cuvinte precum „Am înțeles greșit” sau „Mă rău, am crezut că spui așa și așa” și apoi va fi de acord cu tine.

Cred că se comportă astfel, deoarece același API este folosit pentru crearea de chatbot-uri automate pentru serviciile de asistență pentru clienți. Prin urmare, GPT-3 trebuie să se asigure că clientul este mulțumit de răspunsuri fără a dezvălui că este un bot AI.

Cu toate acestea, este o alternativă excelentă la ChatGPT dacă preferați un chatbot cu mai multă libertate de exprimare. Are și câteva opțiuni interesante care îl fac mai bun. Vă poate completa automat întrebările și vă poate corecta propozițiile pentru a vă înțelege mai bine intenția și a răspunde în consecință.

Există, de asemenea, o mulțime de presetări, cum ar fi limbajul natural la python, rezumatul pentru un elev de clasa a 2-a, întrebările și răspunsurile, explicarea codului și multe altele pentru a obține informații într-un mod specific. În plus, există participanți pentru a ajusta lungimea și calitatea răspunsurilor, iar fiecare are o explicație pentru a înțelege ce face.

La înregistrare, oferă credit de 18 USD pentru 3 luni gratuit, care se convertește în jetoane pe măsură ce utilizați botul. Este greu de înțeles conversia token-ului, dar pentru a o pune în perspectivă, am folosit doar jetoane în valoare de 2 USD chiar și după conversații lungi de mai multe zile. După jetoanele gratuite în valoare de 18 USD, puteți plăti pe măsură ce folosiți mai multe.

Caracteristici

 • Îți completează automat întrebările.
 • Presetari pentru a obține informații specifice.
 • Suport de vorbire în text.
 • Puteți ajusta calitatea răspunsului.
 • Oferă mai multe modele GPT-3 din care să aleagă.

Gandurile mele

ChatGPT a făcut cu siguranță ideea de a avea conversații cu roboții mai populare. Cu toate acestea, există alternative mai bune disponibile care nu sunt legate de date limitate și pot genera imagini AI. Îmi place YouChat, deoarece este mult mai aproape de ChatGPT și este gratuit de utilizat. Deși, GPT-3 Playground este mai interesant cu răspunsuri și mult mai puternic dacă îl puteți configura corect.

x