06/04/2023

3 soluții de testare blockchain pentru a vă scana aplicațiile și portofelele Web3

Căutarea ta pentru pentesting blockchain de încredere (testarea vulnerabilităților de securitate) se termină aici! Găsiți mai jos instrumentele populare de testare a penetrării blockchain pe care le folosesc rețelele blockchain și companiile influente.

Blockchain este o tehnologie destul de nouă în comparație cu site-urile web, serverele și software-ul rulat pe computere mainframe. Deoarece promite securitate extinsă și transparență a datelor procesate, multe companii care depind de tranzacții le adoptă rapid. De exemplu, servicii bancare, servicii financiare, documente de securitate, criptomonede, portofele digitale etc., făcând loc creșterii blockchain.

Cu toate acestea, deoarece tehnologia este nouă, există puține procese de securitate standard pentru a proteja rețelele blockchain, nodurile, contractele inteligente și registrele distribuite.

Aici vine testarea de penetrare a blockchain sau pentesting. Există instrumente inteligente și automate care pot efectua teste de securitate a rețelei blockchain în numele dvs. pentru a vă păstra afacerea și datele clienților în siguranță. Citiți mai departe pentru a afla ce instrumente câștigă cursa.

Ce este testarea de penetrare în blockchain?

Cel mai popular termen din ecosistemul de securitate blockchain este blockchain pentesting. Nu este altceva decât versiunea scurtă a procesului real, care este testarea de penetrare a securității blockchain. În acest flux de lucru, inginerii de securitate IT, dezvoltatorii experți de aplicații de securitate și hackeri etici stau împreună pentru a descoperi lacune de securitate într-o rețea blockchain.

Pentestingul blockchain devine din ce în ce mai popular, deoarece majoritatea investitorilor solicită acum un raport extins de vulnerabilitate de securitate a afacerii dvs. blockchain înainte de a investi.

Să presupunem că veți lansa un nou schimb de criptomonede și un portofel digital. Pe această platformă, vă așteptați ca milioane de investitori cripto să tranzacționeze. Prin urmare, trebuie să explorați toate riscurile de securitate ale instrumentului blockchain înainte de a-l face public.

În evaluarea riscului de securitate blockchain, următoarele faze joacă roluri cheie:

 • Colectarea datelor și modelarea amenințărilor de securitate
 • Testarea API-urilor, a contractelor inteligente, a nodurilor, a protocoalelor de autentificare etc.
 • Exploatarea deficiențelor de securitate existente pentru a simula un hacking al rețelei blockchain sau o defecțiune a schimbului
 • Crearea unui raport cu toate vulnerabilitățile și sugestiile pentru a le remedia

Importanța testării de penetrare în blockchain

Iată de ce trebuie să vă abonați la un serviciu de penetrare blockchain:

 • Rămâneți la curent cu cele mai recente amenințări de securitate la adresa rețelelor blockchain, a contractelor inteligente, a DApp-urilor, a schimburilor criptografice etc.
 • Efectuați un audit de securitate terță parte sau o evaluare a riscurilor pentru a arăta punctele forte de securitate ale platformei dvs.
 • Asigurați-vă investițiile de la agenții de investiții dornice și de la VC prin furnizarea unui raport de risc de securitate.
 • Dacă sunteți investitor, trebuie să recrutați o agenție terță de testare a penetrării blockchain pentru a crea un raport de securitate a platformei înainte de a investi fonduri.
 • Un audit terță parte al rețelei dvs. blockchain vă poate ajuta să recâștigați încrederea clienților după o defecțiune recentă sau piratare a schimbului dvs. de cripto, portofel digital sau pieței NFT.
  Cum să adăugați o liniuță sau o contur cu puncte la forme și trasee în Photoshop

Găsiți mai jos câteva instrumente fiabile de testare a penetrării blockchain pe care le puteți începe chiar acum pentru a afla cât de puternică este securitatea blockchain-ului dvs.:

Astra Pentest

Astra Pentest oferă o soluție de pentesting blockchain care combină metodele de pentesting manuale și automate. Efectuează scanări verificate ale tuturor componentelor rețelei blockchain pentru a detecta numai pozitive adevărate.

Nu creează false pozitive, care ar putea încetini afacerea dvs. atunci când reduceți debitul rețelei blockchain pentru a corecta lacunele de securitate.

Astra folosește un algoritm inteligent de pentesting. După fiecare eveniment de testare de penetrare, instrumentul devine mai conștient de situațiile de vulnerabilitate de securitate și schimbă tacticile de simulare.

Astfel, vă puteți asigura că accentuați securitatea rețelei blockchain dintr-un unghi de 360° pentru a explora toate posibilele încercări de hacking și pentru a le împiedica să se întâmple. De asemenea, Astra își actualizează constant algoritmul de evaluare a riscurilor de securitate. Prin urmare, acoperă amenințările emergente Web 3.0 și exploatările de cod.

Produsul de temelie al acestei platforme de evaluare a securității blockchain este Platforma sau suita Pentest a Astra. Interfața sa de utilizator, componentele aplicației web și vizualizarea datelor sunt ușor de înțeles atât pentru dezvoltatori, cât și pentru managerii C-suite, cum ar fi ofițerii șef de experiență (CXO).

#1. Instrumentul Astra Pentest: Funcții prietenoase pentru dezvoltatori

Credit imagine: Astra

 • Un tablou de bord fără efort pentru a colabora cu dezvoltatori, directori de operațiuni și CXO.
 • Obțineți un raport detaliat al tuturor vulnerabilităților curente identificate după cea mai recentă testare pentestare.
 • Îndrumări pas cu pas pentru a reproduce vulnerabilitățile de securitate și evaluarea riscurilor.
 • Sugestii automate pentru a remedia vulnerabilitățile descoperite.
 • Părțile interesate pot comenta direct, lăsa feedback și pot răspunde pe platforma Pentest a Astra.
 • O platformă sigură pentru tot ceea ce privește securitatea rețelei blockchain, care este securizată prin criptarea datelor și drepturi de acces bazate pe roluri.

#2. Platforma Pentest a Astra: caracteristici CXO-Friendly

Credit imagine: Astra

 • Un tablou de bord CXO pentru starea de securitate a activelor Web 3.0, proiecte de corecție de securitate în curs, progresul echipei de securitate în proiectele în derulare etc.
 • Descoperiți starea diferitelor echipe și membri ai echipei, fără a fi nevoie să faceți ping personal pentru fiecare lider sau membru al echipei.
 • Acordați prioritate vulnerabilităților de securitate și riscurilor care afectează ciclul de venituri și încrederea clienților.
 • Creați un flux de lucru de testare blockchain organizat, raționalizat și accesibil sau deveniți o agenție care deservește alte afaceri blockchain.
 • Fiind ofițerul de securitate al oricărei afaceri blockchain, puteți supraveghea găsirea și corectarea lacunelor de securitate pentru a obține certificate de conformitate GDPR, SOC2, ISO 27001 și HIPAA și pentru a vă îmbunătăți reputația afacerii.
  Cum să construiți o versiune Ubuntu personalizată cu Ubuntu Minimal

#3. Platforma Pentest a Astra: Prezentare generală

Credit imagine: Astra

Aplicația web de testare blockchain Astra este cu adevărat fără efort. Există o curbă minimă de învățare dacă sunteți nou la testarea de penetrare a securității Web 3.0 sau Web 2.0. Alternativ, dacă sunteți un specialist expert în securitate IT, veți obține aplicația în cel mai scurt timp. Găsiți mai jos modulele majore ale instrumentului de testare Astra:

 • Ținte
 • Scanează
 • Vulnerabilități
 • Conformitate
 • Setări
 • Integrari

Fila Scanare vă permite să executați toate evaluările riscurilor de securitate pe proprietățile blockchain. Odată ce creați un proiect, tabloul de bord va afișa starea rețelei blockchain, luând în considerare amenințările de securitate cunoscute din prezent. Astfel, obțineți imediat următoarea analiză:

 • Vulnerabilitati nerezolvate
 • Vulnerabilități rezolvate
 • Vulnerabilitati critice de securitate

Credit imagine: Astra

Scanarea de securitate vă oferă diferite opțiuni, după cum este menționat aici:

 • Scanare automată pe care companiile o pot efectua folosind personalul intern.
 • Scanare automată verificată, unde specialiștii în securitate Astra vor verifica mai întâi rapoartele de scanare.
 • Pentest manual pentru testarea extinsă de securitate a activelor blockchain de către inginerii de securitate ai Astra.

am incredere

iTrust vă ajută să vă securizați rețeaua blockchain și companiile din jurul acesteia, identificând vulnerabilitățile de securitate și remediandu-le. Agenția de securitate Web 3.0 vă ajută să creați o dovadă a conceptului din spatele diferitelor atacuri de vulnerabilitate într-un raport detaliat. De asemenea, intră în cauza principală a lacunelor de securitate și efectuează o evaluare a riscurilor.

În plus, agenția creează și sugestii elaborate de remediere, împreună cu abordarea pe care trebuie să o ia afacerea dvs. În cele din urmă, efectuează o altă testare pe mediul blockchain și trimite un raport final.

Indiferent dacă doriți să investiți într-un schimb NFT sau într-un portofel de criptomonede, raportul agenției vă va ajuta să înțelegeți cât de sigură este investiția dvs. În mod alternativ, dacă sunteți o afacere de tip blockchain care dorește să asigure investiții, rapoartele de testare vă vor ajuta să vă prezentați cazul consiliilor de capital de risc (VC).

  Cum să utilizați funcția de ecran împărțit din Excel

La momentul scrierii, iTrust oferea aceste servicii de pentesting:

 • Testarea aplicației web Web 3.0 și a aplicațiilor mobile
 • Pentestarea mediului blockchain
 • Pentestare DApp
 • Testare de securitate a nivelului de rețea Blockchain
 • Consolidează-ți activele blockchain după ce ai găsit lacune și vulnerabilități de securitate

iTrust vă dă putere să pătrundeți în tehnologia blockchain și să protejați următoarele funcționalități și active de hackeri:

 • Numeroase noduri blockchain formează întreaga rețea blockchain
 • Conturi de administrator blockchain pentru rețele private blockchain
 • Conturi ale părților interesate ale rețelei Blockchain
 • Voturi la distanță și digitale care guvernează schimbările din rețeaua blockchain
 • Monitorizați separat toate nodurile blockchain
 • Actualizări frecvente pentru contracte inteligente, aplicații blockchain nod, sisteme de vot etc.

CertiK

CertiK vă împuternicește să vă protejați activele Web 3.0, cum ar fi rețelele blockchain, DApps, portofelele digitale, portofelele cu criptomonede, portofelele NFT, piețele NFT și așa mai departe de atacurile de hacking black hat.

La CertiK, unii hackeri etici experți caută continuu lacune și vulnerabilități de securitate în blockchain și alte rețele Web 3.0.

La momentul redactării acestui articol, agenția de pentesting blockchain oferă servicii de experți și consultanță privind testarea rețelelor și aplicațiilor Web 3.0, expertiză în securitate Web 3.0 și acoperirea aplicațiilor web și mobile.

De asemenea, puteți solicita testarea blockchain pe activele dvs. Web 3.0. Experții în hacking etic de la Certik vor efectua un atac virtual și simulat asupra rețelei dvs. blockchain, DApp, schimbului NFT, seifului de date blockchain etc. și vă vor spune cât de sigură este afacerea dvs. blockchain.

Un test cuprinzător de penetrare de către Certik acoperă următorii parametri critici:

 • Vectori de atac personalizat Web 3.0 pe care furnizorii convenționali de testare de penetrare Web 2.0 nu îi oferă
 • Testare cutie neagră, cutie gri și cutie albă
 • Utilizează specificațiile API-ului poștaș pentru a testa securitatea API
 • Testare de securitate a aplicațiilor mobile sau MAS
 • Securitate dinamică a aplicațiilor sau DAST
 • Procesele sale de testare nu sunt distructive și nu încetinesc activele dvs. Web 3.0, cum ar fi seifuri de date blockchain, portofele cripto, piețe NFT, schimburi cripto și așa mai departe

Cuvinte finale

Blockchain crește transparența și asta este adevărat. Dar este, de asemenea, vulnerabilă la atacuri externe, deoarece rețelele publice blockchain sunt deschise tuturor. Nu ar trebui să vă împiedice să vă bucurați de atâtea funcții cu valoare adăugată ale blockchain-ului.

Încercați oricare dintre instrumentele de testare blockchain de mai sus pentru a vă păstra calmul și a vă concentra pe afacerea dvs. în rețeaua blockchain.

De asemenea, poate doriți să cunoașteți cele mai bune platforme blockchain pentru a construi aplicații financiare moderne.

x