03/25/2023

12 software de backup gratuit și open source pentru a vă păstra datele în siguranță

A avea o copie de rezervă este vitală, deoarece vă protejează datele și vă ajută să evitați pierderea datelor.

Multe organizații folosesc software de backup pentru a-și proteja datele de amenințările și pierderile de securitate.

În plus, instalarea software-ului de rezervă într-o organizație a devenit mult mai ușoară, deoarece a devenit mai ușor de utilizat.

În acest articol, vom discuta despre beneficiile copierii de rezervă a datelor companiei și vă vom oferi, de asemenea, o listă de software de backup gratuit și open-source pe care le puteți utiliza pentru a vă păstra datele în siguranță.

Importanța securizării datelor

Importanța copierii de rezervă a datelor este adesea trecută cu vederea de către organizații.

Imaginați-vă impactul asupra creșterii afacerii dacă există un incendiu accidental în camera dvs. de server sau se blochează serverul dvs. web. Este posibil să pierdeți toate informațiile importante și datele organizaționale.

Gândiți-vă la un atac de tip phishing asupra afacerii dvs. Aveți o strategie de backup a datelor?

Fără îndoială, datele sunt un atu crucial al organizației dumneavoastră. Dacă nu reușiți să vă păstrați datele, este posibil să pierdeți totul.

Cum funcționează software-ul de backup?

Probabil ați auzit povești de groază despre pierderea datelor.

Ce se întâmplă dacă hard diskul se defectează sau ștergeți accidental un e-mail? Ce se întâmplă dacă hackerii v-ar ataca site-ul? Nu este atât de greu de imaginat. Așadar, este esențial să realizați că este necesară și ușor de făcut backup-ul datelor dvs. cu software-ul potrivit pentru backup în cloud.

Software-ul de backup online este un program care stochează datele și documentele dvs. într-o locație la distanță numită server de backup online. Datele și documentele sunt mai întâi salvate pe hard diskul sistemului dvs. prin software-ul de rezervă.

Apoi, software-ul de backup online va transfera datele pe serverul de backup online. Deci, dacă computerul se blochează, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la datele dvs., deoarece acestea se află într-o locație îndepărtată.

În zilele noastre, pe măsură ce cloud computing devine din ce în ce mai popular, nevoia de backup a datelor este în creștere. Puteți găsi cu ușurință datele sau documentele de care aveți nevoie în serverul de rezervă.

Beneficii

#1. Securitatea datelor

Unul dintre motivele cheie pentru a vă face copii de rezervă ale datelor este să vă securizați datele organizației, să construiți un zid solid împotriva încălcării datelor și să rezistați puternic împotriva atacurilor cibernetice.

#2. Accesibilitate mai bună la date

În cazul pierderii datelor, puteți accesa cu ușurință datele din copiile de rezervă prezente.

#3. Scalabilitate

Pe măsură ce afacerea dvs. crește, datele dvs. se acumulează în continuare. Pentru a vă potrivi expansiunii afacerii, trebuie să aveți o strategie solidă pentru a stoca datele colectate în fiecare zi în creștere.

#4. Recuperare date

Recuperarea datelor pierdute este un proces supărător și care necesită timp. O măsură preventivă este stocarea datelor, astfel încât, dacă există pierderi de date, acestea să poată fi accesate cu ușurință din fișierele susținute.

  18 software esențial despre care fiecare cercetător de date ar trebui să știe

#5. Management îmbunătățit al informațiilor

O bună gestionare a datelor poate salva eforturile umanitare ale companiei dumneavoastră și poate reduce timpul de restaurare a datelor în cazul pierderilor accidentale. În plus, datele stocate secvenţial ajută, de asemenea, la înţelegerea şi analiza datelor într-un mod mai bun, ceea ce este crucial pentru deciziile de afaceri.

Pentru o mai bună clasificare, ne-am împărțit lista în categorii gratuite și Open source. Să începem cu lista noastră de software de backup gratuit.

AOMEI Backupper

AOMEI Backupper este o companie de asigurări de date care oferă software de backup gratuit pentru computere și servere bazate pe sistemul de operare Windows.

Are o interfață intuitivă și ușor de înțeles, încorporată cu funcții puternice, cum ar fi backupul datelor, restaurarea și clonarea. Cea mai bună parte este că toate acestea pot fi realizate în câteva clicuri fără a fi necesare cunoștințe tehnice.

În plus, are toate instrumentele pentru a combina backup complet, backup diferențial, partiții personalizate și backup complet pe disc. De asemenea, aveți mai multe opțiuni pentru alegerea stocării de rezervă, cum ar fi unitatea externă, unitatea flash, NAS, partajarea rețelei și cloud.

Paragon Backup și Recuperare

Paragon este un instrument de backup și recuperare disponibil gratuit dacă alegeți ediția comunității. Vă ajută să faceți copii de rezervă pentru fișiere și chiar pentru discuri complete. Puteți seta parametrii de backup personalizați, cum ar fi tipul de backup, frecvența backup-urilor și frecvența de programare a backupului.

Vine cu un mecanism de recuperare WinPE, ceea ce înseamnă că veți putea porni sistemul de pe un stick USB pentru a vă restaura întregul sistem. Tipurile de stocare acceptate includ AFD, unități cu dimensiunea sectorului non-512 B, SSD, HDD și orice tip de dispozitiv de disc optic obișnuit.

Pentru funcționalități comerciale avansate, cum ar fi suport pentru server Windows, discuri de copiere și notificări, puteți consulta managerul lor de hard disk pentru ediția de afaceri.

FBackup

Fbackup este un software gratuit de backup compatibil cu sistemul de operare Windows. Software-ul este disponibil gratuit pentru uz personal și comercial. Este un software descărcabil care vă permite să creați copii de rezervă imediat ce îl instalați și apăsați butonul de copiere de rezervă.

Puteți crea copii de rezervă în fișiere zip și le puteți stoca oriunde, la fel ca alte fișiere de arhivă zip. Software-ul oferă, de asemenea, o prevedere pentru a vă proteja datele prin parolă, făcându-le accesibile în mod privat numai pentru dvs.

FBackup acceptă, de asemenea, copierea de rezervă a fișierelor și folderelor pe stocarea în cloud, cum ar fi conturile Google Drive și Dropbox. Tot ce trebuie să faceți este să vă conectați conturile cloud la FBackup și să salvați destinațiile de stocare.

EaseUS

EaseUS este un software de backup gratuit pentru Windows, care vă securizează datele prin crearea de copii de rezervă de pe disc și de partiții și le salvează pe unități locale, hard disk și cloud.

Nu numai că oferă caracteristici esențiale de backup, dar oferă și funcții avansate, cum ar fi backup-uri incrementale și diferențiate, backup-uri programate și backup-uri criptate.

EaseUs este echipat cu capabilități de backup în cloud și oferă 250 GB de spațiu de stocare gratuit în cloud pentru a vă accesa fișierele fără limitări de date.

  Cele mai bune 4 moduri Skyrim de instalat pentru a vă îmbunătăți experiența de joc

În plus, puteți efectua sarcini de gestionare precum ștergerea, îmbinarea, împărțirea și comprimarea datelor de rezervă. Ca să nu mai vorbim, poți să-ți parole-2 toate datele cu un simplu clic.

Iperius Backup

Iperius Backup este un software de backup gratuit care vă permite să faceți copii de rezervă pe un dispozitiv de stocare în masă precum NAS, unități RDX, computere conectate la rețea și hard disk-uri externe USB. Deși versiunea gratuită este suficientă pentru uz personal, este disponibilă și în versiuni comerciale.

Instrumentul oferă funcții pentru trimiterea și programarea e-mailurilor. În mod implicit, are suport încorporat pentru compresie zip, backup incremental, execuție de scripturi externe și autentificare în rețea.

Vă puteți baza pe versiunea de bază pentru a face copii de rezervă ale datelor, cu excepția faptului că nu este oferit niciun suport pentru versiunea gratuită.

MiniTool ShadowMaker asigură siguranța fișierelor, folderelor, sistemelor, discurilor și partițiilor dvs. făcându-le copii de rezervă pe hard disk-uri interne/externe, unități USB și foldere partajate.

Este un program de backup automat care economisește spațiul pe hard disk oferind opțiuni de backup automat.

Este un software care poate fi descărcat gratuit și oferă funcționalități pentru restaurarea unui sistem, automatizarea sincronizării fișierelor și o soluție sigură pentru clonarea discului. Acest lucru elimină sarcina reinstalării sistemului de operare, crescând astfel performanța generală a sistemului.

MiniTool are, de asemenea, o funcție de securitate a imaginii în care criptează toate imaginile pentru care faceți backup. Deci, va trebui să introduceți o parolă pentru a accesa imaginile criptate.

Veeam

Veeam este un software gratuit de backup și recuperare pentru Windows, VMWare, Linux și NAS. Oferă o mulțime de caracteristici esențiale pentru copierea de rezervă și restaurarea fișierelor din backup. Puteți chiar să creați copii bootabile pentru migrare și recuperare în caz de dezastru.

Versiunea gratuită de Veeam oferă backup gratuit AWS nativ care vă ajută să salvați până la 10 instanțe Amazon EC2, făcând o soluție de backup rentabilă.

Mai mult, puteți opta pentru 10 VM-uri Azure sau pentru o copie de rezervă nativă Google gratuită, care se adaptează la cerințele dvs. fără a vă costa bani în plus.

Acum că am acoperit software-ul gratuit de backup, este timpul să verificăm lista noastră de opțiuni de backup open-source.

Bacula

Bacula este un program de backup open-source pentru sisteme informatice la nivel de întreprindere. Vă permite să faceți copii de rezervă, să restaurați și să verificați datele în rețele eterogene. Poate fi configurat pe clienții de rezervă Windows, Linux, Unix și MacOS.

Această platformă open-source este licențiată sub AGPL versiunea 3. Este proiectată cu o combinație de fiabilitate și funcționalitate pentru a satisface cerințele tot mai mari ale centrelor de date, MSP-urilor și mediilor cloud.

Unele dintre caracteristicile semnificative ale backup-ului Bacula sunt recuperarea instantanee, destinații multiple de backup, backup în cloud, tabloul de bord de gestionare, verificarea recuperării și opțiunile de păstrare.

Bareos

Bareos este o soluție de backup open-source licențiată sub AGLPv3. Ca proiect open-source, sunteți sigur că va rămâne gratuit și independent, fără restricții de utilizare.

Ca instrument de rezervă, Bareos își stochează datele susținute pe hard disk, biblioteci de benzi și stocare în cloud. Toate serviciile sunt conectate în rețea și autentificate cu criptare TLS/SSL. Înseamnă că datele dvs. sunt copiate folosind o metodă de transmisie securizată, iar datele în sine sunt, de asemenea, criptate.

  Învață MLOps cu aceste 10 cursuri

Unul dintre lucrurile bune despre Bareos este că oferă asistență profesională, instruire și întreținere pentru instalarea dvs. pentru o taxă nominală.

UrBackup

Cu UrBackup, puteți crea un sistem de backup client/server open-source ușor de utilizat, care combină copiile de siguranță ale imaginilor și ale fișierelor pentru a asigura siguranța datelor și restaurarea rapidă. Se fac copii de rezervă în timp ce sistemul rulează fără a întrerupe procesele curente, ceea ce face procesul mai rapid.

Serverul UrBackup este disponibil în prezent pentru Windows, GNU/Linux, FreeBSD și mai multe sisteme de operare NAS bazate pe Linux. Software-ul vine cu o interfață web ușor de configurat, care afișează starea activităților și statisticile în derulare ale clienților. De asemenea, face copii de rezervă ale computerului în timp ce îl utilizați, fără a afecta viteza sistemului.

UrBackup este licențiat sub AGPLv3+. Puteți utiliza și redistribui software-ul atâta timp cât respectați termenii de utilizare open-source.

Duplicati

Duplicati 2.0 este un software de backup gratuit care funcționează cu protocoale standard precum FTP, SSH și WebDAV. Acceptă multe servicii populare precum Microsoft OneDrive, Google Drive, Amazon S3, Mega, Backblaze și multe altele.

Pentru a vă proteja confidențialitatea, Duplicati folosește criptarea AES-256. Cu backup-uri incrementale și deduplicarea datelor, puteți face backup la fișiere și foldere cu criptare AES-256 puternică, economisind în același timp spațiu.

Duplicati este licențiat sub LGPL și, deoarece este un software open-source, îl puteți utiliza în scopuri comerciale. Este conceput pentru backup-uri online de la zero, iar interfața web funcționează cu toate browserele populare. În plus, funcționează eficient pe Windows, Linux și MacOS.

FreeFileSync

FreeFileSync creează și gestionează copii de rezervă ale tuturor fișierelor importante prin compararea și sincronizarea folderelor. Sincronizarea este rapidă și poate fi automatizată prin crearea de joburi în lot, astfel încât să aveți întotdeauna copii de siguranță ale fișierelor importante într-o a doua locație, fără a utiliza un serviciu cloud.

În loc să copieze fiecare fișier de fiecare dată, FreeFileSync determină diferențele dintre folderele sursă și țintă și transferă doar informațiile necesare. Windows, macOS și Linux sunt acceptate de FreeFileSync.

Cuvinte finale

Datele sunt considerate un activ esențial în afacerea de astăzi, iar backupul și securizarea datelor sunt și mai importante. Deși există multe soluții de backup premium disponibile, există multe software de backup gratuit și open-source pe care le puteți începe.

Intenția noastră cu acest articol a fost să enumerăm cele mai bune programe de backup, astfel încât să puteți găsi unul care funcționează bine pentru afacerea dvs. și pentru securitatea datelor.

Apoi, puteți consulta ghidul detaliat despre backup în cloud vs backup local.

x