09/25/2022

12 resurse pentru a învăța Python pentru începători

Căutând să învețe o limbă nouă, începătorilor le distruge timpul. Ți-am auzit vocea și iată lista cu cele mai bune resurse pentru a învăța Python.

Acest articol vă ajută să găsiți resurse pentru începători pentru a învăța cel mai popular limbaj de programare – Python.

De ce ar trebui să învățăm Python?

Mulți oameni doresc acum să învețe limbajul de programare fierbinte, adică Python. Unii dintre ei au un motiv, iar alții nu.

Înainte de a învăța orice limbaj de programare, întrebați-vă că de ce îl veți învăța? Această întrebare vă oferă o oarecare claritate. Și știi ce poți face dacă înveți singur acel limbaj de programare. Cel mai probabil, aceste două întrebări oferă o idee clară despre planurile de învățare.

Este o practică bună să cunoașteți caracteristicile limbajului de programare pe care sunteți interesat să le învățați. Și ce lucrări poate face pentru tine? O să le vedem pe toate.

Ce este Python?

Piton este un limbaj de nivel înalt, interpretat și open-source. Python acceptă atât paradigmele de programare orientate pe obiecte, cât și cele procedurale.

De ce este Python atât de popular?

Să vedem caracteristicile Python, care îl fac unul dintre limbajele de programare de top.

Engleză ca Sintaxa

Sintaxa lui Python este atât de confortabilă pentru începători. Dacă citiți codul Python, veți avea senzația de a citi limba engleză. A redus stresul amintirii sintaxei. Dacă nu mă credeți, vedeți fragmentul de cod de mai jos.

a = 1
b = 1
if a is b:
	print("Hi")
a = 2000
print("Yeah!") if a % 2 == 0 else print("No!")

Veți ajunge să cunoașteți măreția lui Python odată ce intrați în el.

Biblioteci

Python vine cu un număr mare de module și biblioteci încorporate. Există un ocean de biblioteci pentru limbajul de programare Python. Modulele și bibliotecile fac viața unui programator mai ușoară. Ele ajută la rezolvarea problemelor care nu pot fi rezolvate cu caracteristicile standard ale Python.

Tastat dinamic

Este un limbaj tip dinamic. Nu trebuie să ne îngrijorăm cu privire la declarațiile variabilelor în codificare. Dacă vedeți alte limbaje de programare precum C, C++, Java etc., trebuie să declarăm variabilele folosind oricare dintre tipurile de date acceptate de acel limbaj de programare. Vezi exemplu de cod în limbajul C.

#include <stdio.h>

int main() {
	int a = 1;
	printf("%d", a);
	return 0;
}

Să vedem același cod în Python.

a = 1
print(a)

Python va prelua automat tipul variabilei pe baza valorii. A redus mult timp pentru dezvoltatori. Nu trebuie să ne facem griji pentru tipul de date. Doar atribuiți-o.

  Cât de rapid este WordPress cu PHP-FPM 7 în comparație cu 5?

Portabilitate

Python urmează proverbul de programare, adică Cod Once Run Anywhere. Putem folosi Python pe orice platformă. Aveți nevoie doar de Python pentru a rula orice cod Python. Python nu-i pasă de platforma ta.

Acestea sunt cele mai populare caracteristici ale Python. Are o mulțime de alte caracteristici care vă vor ajuta să vă atingeți obiectivele în dezvoltare.

Ce putem face cu Python?

Putem folosi Python în majoritatea domeniilor software. Să vedem zonele standard și cele mai utilizate din Python.

Învățare automată și știința datelor

Python este preferat pentru învățarea automată și știința datelor.

Putem calcula ecuații matematice complicate folosind Python fără efort. Avem biblioteci precum panda, numpy, matplotlib etc., care ajută inginerii de învățare automată și oamenii de știință ai datelor.

Dezvoltare web

Există cadre pentru dezvoltarea web în Python.

Cele mai populare cadre web pentru Python sunt Django și Flask. Django este un cadru mai robust decât Flask. Puteți dezvolta un site web simplu la o aplicație web complexă folosind aceste cadre. Ambele cadre sunt prietenoase pentru începători și ușor de învățat cu documentația.

Web Scraping

Web scraping este una dintre principalele domenii ale Python.

Putem realiza crawler-uri web în Python cu o bibliotecă numită scrapy, BeautifulSoup4 și multe altele pentru răzuirea datelor.

Scripting

Puteți face orice pentru a automatiza sarcinile repetitive de administrator de sistem.

  • Interacțiunea cu sistemul de operare (Windows, UNIX etc.)
  • Efectuarea intretinerii
  • Implementarea unei aplicații
  • Testarea site-ului
  • Descărcarea datelor

De asemenea, putem folosi Python pentru dezvoltarea GUI (Graphical User Interface), dezvoltarea jocurilor cu PyGame, programarea în rețea etc… Puteți avea șansa de a explora lumea Python odată ce ați început.

Sper să vă faceți o idee de ce Python devine atât de popular. O limbă în creștere precum Python va avea multe resurse (plătite și gratuite) de învățat. Aceasta este o problemă pentru începătorii ca mine (o dată). Avem multe opțiuni pentru a învăța Python. E atât de confuz.

Dar nu vă faceți griji, următoarele sunt îngrijite cu grijă.

Cursuri video

Avem multe site-uri web care oferă cursuri video gratuite și contra cost. Să vedem cele mai bune cursuri de la ei.

  Cum să verificați și să ștergeți istoricul de ascultare Spotify

Udemy

Udemy este un site web care oferă cursuri video online la un preț nominal.

Veți găsi o mulțime de cursuri disponibile pentru a învăța Python. Cursul cel mai prietenos pentru începători și mai puțin costisitor este Completează Python Bootcamp: Treci de la zero la erou în Python 3.

Veți primi un certificat de finalizare după finalizare. Dar, nu adaugă nicio valoare CV-ului tău. Contează cunoștințele pe care le obțineți de la curs, nu certificatele.

Accesați cursul și verificați conținutul și ceea ce învățați din curs. Dacă sunteți mulțumit de structura cursului și de previzualizarea videoclipurilor, mergeți la el.

edX

Introducere în programarea Python este predat de Georgia Tech. Este un program de certificare care poate dura aproximativ cinci luni petrecând 9-10 ore pe săptămână.

Se așteaptă să înveți elementele fundamentale, structura de control, structura datelor, obiectele și algoritmii.

Datacamp

Datacamp oferă o introducere în Python pentru știința datelor. Conținutul cursului este axat pe analiza datelor și calculul științific cu NumPy.

Trebuie să aveți aproximativ 4 ore pentru a finaliza acest curs și îl puteți urma oricând de oriunde. Veți învăța diverse instrumente de știință a datelor pentru a stoca, analiza și manipula datele. Dacă țintiți pentru un rol de data scientist, atunci acesta este o necesitate.

Instruire TalkPython

Instruirea TalkPython este un curs care preda Python prin construirea de proiecte.

Puteți învăța cum să faceți proiecte în Python împreună cu sintaxa lui Python. După finalizarea acestui curs, puteți lucra la proiectele dvs. în Python. Cursul este Python Jumpstart prin construirea a 10 aplicații. Cursul costă 69 USD pentru acces pe viață.

Înainte de a urma orice curs plătit, verificați schema și conținutul cursului.

Canalul canalului YouTube

Un prietenos pentru începători Tutoriale Python care este complet GRATUIT.

Site-uri web

Este posibil ca unora dintre voi să nu vă placă cursurile video. Dacă îți place să citești, atunci această secțiune este pentru tine.

W3Schools

W3Schools este renumit pentru dezvoltarea web. Dar, în ultima vreme, s-au adăugat noi tutoriale precum Python, Java, C++, C#, etc… Puteți găsi tutoriale Aici. Tutorialele sunt complet gratuite și vă ajută să învățați Python fără niciun efort.

Programiz

Tutorialele de pe Programiz sunt ușor de înțeles și de învățat. Vom găsi o mulțime de exemple pentru fiecare concept în tutoriale. De asemenea, oferă un interpret online pentru a lucra cu Python. Puteți vedea cursul Aici.

Educativ

Educative este o platformă de învățare premium. Accesați cursul Aici.

Veți învăța toate elementele de bază ale Python și veți obține suficiente cunoștințe pentru a vă îmbunătăți în continuare abilitățile Python.

  Cum să pornești pe cineva offline pe PS4

După finalizarea noțiunilor de bază despre educativ, veți găsi o mulțime de alte cursuri pentru a vă duce abilitățile Python la următorul.

Cărți

Dacă îți place să citești cărți, atunci această secțiune este pentru tine. Vom vedea cele mai populare cărți pentru a învăța Python.

Curs rapid Python

Cartea Python Crash Course te învață în mod natural Python. De asemenea, puteți lucra la unele proiecte din carte. Eric Matthes, autorul, te ghidează prin diferite tipuri de proiecte, cum ar fi dezvoltarea de jocuri, vizualizarea datelor etc… Îl poți găsi pe Amazon.

Head First Python

Head First Python este o carte care învață Python fără să se plictisească. După cum sugerează și numele, este o carte prietenoasă pentru creier pentru a învăța Python. Puteți obține cartea de pe Amazon.

Automatizare

Dacă vrei să înveți lucruri practice folosind Python, atunci aceasta este cea mai bună carte pentru tine. Cartea parcurge conceptele Python folosind exemple practice. La sfârșitul acesteia, vă puteți crea proiectele cu cunoștințele pe care le-ați obținut din carte. Puteți comanda această carte de pe Amazon.

Această carte este disponibilă și pe Safari.

Învățarea Python-ului

Learning Python, ediția a 5-a, este una dintre cele mai populare cărți Python din publicațiile O’Reilly. Veți dobândi cunoștințe aprofundate folosind această carte. Puteți cumpăra cartea de pe Amazon.

Compilatorul online Python

Dacă doriți să încercați unele programe Python fără să descărcați vreun compilator, avem un compilator online tipstrick.ro pentru a vă ajuta să obțineți câteva exerciții practice. 😎

Concluzie

Parcurgeți previzualizările oricăror cursuri înainte de a începe. Ajută foarte mult. Dacă vă place modul în care autorul explică lucrurile, atunci mergeți la el. Avem o mulțime de opțiuni pentru a învăța Python.

Vă puteți adresa și la oficial docs. Ca începător, s-ar putea să simți că este dificil să începi cu documentația oficială. Așadar, vă sugerez să luați pe oricine din lista menționată în articol.

Sper că veți găsi câteva resurse valoroase pentru a vă începe călătoria ca programator Python.

Învățare fericită 🙂

x