12/05/2022

11 Software open source pentru web și designeri grafici

Software gratuit de proiectare web și grafică…

Există o mulțime de software open-source disponibile care vă poate sprijini remarcabil ca designer web și grafic. Sursa deschisă este valoroasă datorită prețului zero, iar comunitatea de sprijin se răspândește în întreaga lume. În circumstanțele economice actuale, instrumentele open-source sunt un loc excelent pentru a începe să căutați.

Nu este foarte ușor în lumea designului să menții o carieră profesională ca designer grafic doar cu aplicații open-source. Poate că multe aplicații open-source îmbunătățite sunt disponibile pentru a vă ajuta să deveniți un excelent designer grafic și web. Termenul open source înseamnă că este disponibil gratuit și accesibil tuturor.

Cuprins

Krita

Krita este un puternic creator de grafică vectorială, cu un accent deosebit pe pictura și ilustrația digitală. Este folosit în principal pentru a proiecta benzi desenate. Este un software gratuit cu șabloane și caracteristici avansate.

Artiștii au conceput Krita pentru un software de desen de înaltă calitate, care este disponibil pentru toată lumea. Poate ajuta la proiectarea benzilor desenate, a desenelor precum forme netede, puncte de fuga, funcții avansate de selecție, măști de straturi etc. Dacă doriți să intrați în lumea ilustrațiilor, Krita este cea mai bună alegere din categoria open-source.

Nebunie

Nebunie este un software grafic gratuit, super-rapid pentru UI, UX și web design. Are tot ce v-ați obișnuit în alte aplicații similare și merge dincolo. Cu Lunacy, veți economisi o mulțime de timp pe care îl petreceți în mod normal căutând pe Google pentru grafică. Mii de pictograme, ilustrații și fotografii sunt disponibile chiar în interiorul aplicației.

În plus, Lunacy este încărcată cu instrumente la îndemână bazate pe inteligență artificială pentru a automatiza sarcinile de rutină: eliminarea fundalului, upscaler de imagini, avatar și generatoare de text. Spre deosebire de Figma, Lunacy nu este dependentă de internet și majoritatea funcțiilor sale funcționează offline. Dacă preferați colaborarea online cu colegii designeri, este și posibilă. Spre deosebire de Sketch, care rulează numai pe macOS, Lunacy gestionează în mod nativ fișierele .sketch pe toate platformele de bază. Interfața aplicației este disponibilă în 21 de limbi.

 • Funcționează pe:

 • Windows

 • Linux

 • macOS

Gimp

Gimp înseamnă programul de manipulare a imaginilor GNU.

Gimp este unul dintre cele mai populare și open-source instrumente de proiectare grafică și editare foto. Este o suită de design grafic și un editor de imagini pline de caracteristici. Acest instrument este același cu aspectul Adobe Photoshop. Un instrument fantastic pentru orice designer începător sau avansat care lucrează în principal cu fotografii.

GIMP este un cadru de înaltă calitate pentru direcția imaginilor scriptate în mijlocul limbajelor, inclusiv C, Perl, C++, Python etc.

Este o contrapartidă la Adobe Photoshop. Dacă creați o pictură digitală sau ajustați fotografii și compuneți diverse elemente, este fantastic. Desigur, nu are toate caracteristicile precum Photoshop, dar cine a creat acest software are un număr enorm de voluntari din întreaga lume.

Repere

 • Ambalat cu filtre, măști, straturi și perii
 • Extindeți caracteristicile cu extensiile
 • Funcții avansate de editare a fotografiilor
 • Sunt create modele cu adevărat inspiraționale. Înseamnă să redați flexibilitatea de a transforma imaginile așa cum vă plac.
 • Un număr enorm de elemente de design grafic, logo-uri, componente de interfață. De asemenea, contribuie la funcțiile de top de gestionare a culorilor pentru a asigura o gestionare a culorilor de înaltă fidelitate.

Inkscape

Inkscape se aseamănă mult cu Adobe Illustrator și Corel Draw. Este, de asemenea, unul dintre instrumentele puternice disponibile gratuit pentru toată lumea. Este, de asemenea, cunoscut ca omologul lui Adobe Illustrator, creator de grafică vectorială.

Formatul de fișier de bază și implicit Inkscape este în grafică vectorială scalabilă (SVG). Inkscape este disponibil pentru sistemele de operare Linux, Mac și Windows.

Repere

 • Stilizarea obiectelor
 • Acceptă diferite tipuri de formate de fișiere
 • Funcționarea depinde de cale.
 • Manipularea în obiect se poate face eficient.
 • Ușurință în documentare
 • Interfață de utilizator flexibilă

Synfig Studio

Disponibil pe Windows, OSX și Linux, Synfig Studio este un software de animație 2D pentru toți pasionații de creație pentru a-și aduce design-urile la viață. În funcție de stilul dvs. de desen, veți putea obține aproape orice fel de vibrație de animație pe care o doriți.

Verificați una dintre animațiile complexe create cu acest software:

Puteți crea, de asemenea, ceva lejer și simplu, dacă acesta este punctul tău forte. După cum am spus, totul se rezumă la ceea ce doriți să creați și considerați-l un semn din cap de la Synfig Studio.

Vorbind despre caracteristici, vă oferă control complet asupra lucrării de artă vectorială, de la import până la exportul produsului finit. Puteți duplica forme, puteți lucra cu peste 50 de straturi, puteți adăuga filtre și aplica degrade.

În afară de asta, puteți prelua complet sistemul osos pentru a vă structura cu precizie designul, astfel încât mișcările lor să arate așa cum doriți să arate. Acest lucru poate fi realizat cu ușurință utilizând stratul Skeleton Distortion, care vă ajută să aplicați deformații complexe operelor de artă bitmap.

Puteți alege dintre două versiuni diferite – Stable și Development. Primul este cel care este bine testat și dovedit, în timp ce al doilea este cel mai nou, care are caracteristici experimentale și remedieri suplimentare de erori. Ambele se pot descărca gratuit, deoarece acesta este un software open-source.

Dia

Dia a fost construit pe o interfață unică de document (SDI) similară cu Inkscape și GIMP. Este folosit în principal pentru a crea rețele de tip circuit electronic, diagrame de flux, etc. Este integrat cu multe caracteristici avansate, adică folosind aceasta pentru a ajuta la desenarea modelelor de relații în structurile de baze de date, UML, circuite electrice simple. Sunt acceptate formatele de fișiere SVG și XML.

Folosind Dia, puteți exporta SVG, EPS, DXF, PNG, JPEG toate celelalte formate binecunoscute.

Blender

Blender este un software de creare a desenelor 3D. Cei mai celebri animatori folosesc Blender pentru a realiza scurtmetraje, lungmetraje, emisiuni TV etc.

Interfața sa este destul de complexă la început, dar atunci când mergi înainte la design, atunci este ușor. Are multe caracteristici personalizabile; bineînțeles, vă puteți crea și extensiile și funcțiile așa cum doriți să proiectați.

Folosind Blender, puteți gestiona randarea fotorealistă, sculptarea (diferite tipuri de perii), crearea de jocuri și manipularea rapidă.

Dacă sunteți dispus să cheltuiți, ar trebui să verificați software-ul premium pentru a proiecta animație 3D.

Creion2D

Creion2D este un software de desen; este activat pentru a proiecta animații desenate manual folosind bitmap și grafică vectorială. Este simplu de utilizat și este integrat cu o interfață mai clară și echipat cu instrumente de animație de ultimă generație.

Așadar, instrumentul de desen Pencil2D ar putea fi cea mai bună modalitate de a cunoaște principiile fundamentale ale graficii vectoriale și ale animației de desene animate.

Skencil

Skencil este o aplicație de desen vectorial. Este disponibil în sistemele de operare asemănătoare Linux/Unix/GNU. Ne permite să creăm niște diagrame și ilustrații grozave și desene utile. Skencil este construit cu un limbaj interpretat, adică python, și este orientat pe obiecte la nivel foarte înalt.

Repere

 • Ușurință în utilizare.
 • Umpleri cu gradient
 • Scrieți fișiere EPS
 • Grupuri de amestec
 • Imagini și text transformate
 • Dreptunghiuri avansate și curbe etc.

Font Forge

FontForge este un editor de fonturi, care acceptă multe formate de fonturi pentru designeri. Este ușor și vă permite să creați modele netede de tip propriu, tip adevărat și postscript. Este un software gratuit dezvoltat de George Williams și scris în limbajul de programare C.

Folosește fonturi de redare FreeType pe ecran.

SVG-Edit

SVG-Edit poate ajuta la crearea de grafică vectorială în browser fără nicio instalare suplimentară de software pe sistemul dumneavoastră. Este un instrument de design grafic javascript multi-browser.

SVG-Edit constă din două interfețe, care includ svgcanvas.js și svg-editor.js. Aceste două componente lucrează reciproc pentru a crea grafice vectoriale eficiente.

Concluzie

Pe măsură ce digitalizarea pe tot globul a crescut de-a lungul anilor, arată clar că cererea pentru industria grafică și web design va fi mare. Alegerea instrumentului potrivit care se potrivește nevoilor dvs. de afaceri vă va oferi cele mai bune rezultate.

Alternativ, dacă nu preferați să descărcați și doriți să o faceți online, atunci puteți explora aceste instrumente de design online.

x