10 cele mai bune jocuri MOBA [Android + iOS] pentru a-ți elibera războinicul interior

Căutați cele mai bune jocuri MOBA pentru Android sau iOS? Dacă da, ați dat peste pagina corectă.

Jocurile multiplayer au fost întotdeauna unul dintre cele mai populare genuri în rândul jucătorilor. Unul dintre cele mai mari motive din spatele unei astfel de popularități masive este sentimentul de competiție pe care îl aduce, care este greu de reprodus de orice alt gen.

MOBA, care înseamnă Multiplayer Online Battle Arena, este subgenul de jocuri perfect pentru cei care iubesc jocurile competitive. În jocurile MOBA, două echipe concurează între ele pe un câmp de luptă selectat colectiv.

Pentru a reuși în jocurile MOBA, veți avea nevoie de reacții rapide, capacități de creare a strategiei în timp real, sprijin coordonat de echipă, cunoștințe detaliate despre jocurile specifice și, cel mai important, o minte calmă pentru a face față presiunii.

În acest articol, am acoperit o listă cu cele mai bune jocuri MOBA pentru Android și iOS de care te poți bucura imediat cu prietenii tăi.

Așa că, fără alte prelungiri, să începem.

Brawl Stars

Brawl Stars este unul dintre cele mai bune jocuri MOBA de acolo. Este un joc MOBA cu împușcături la persoana a treia dezvoltat de Supercell, compania din spatele unora dintre cele mai populare titluri, precum Clash of Clans și Clash Royale.

Modul de joc al Brawl Stars este destul de simplu. Joci ca un brawler și ai șansa de a te alătura și de a concura împotriva altor brawler și roboți AI în diferite evenimente. Algoritmul jocului vă potrivește adversarii în funcție de nivelul de forță, oferindu-vă atât o șansă corectă de a concura și de a câștiga.

Jocul nu se laudă cu sânge, violență înfiorătoare sau cuvinte cenzurate și are un joc mult mai simplu și mai puțin intens decât alte MOBA-uri. Prin urmare, Brawl Stars ar putea fi cel mai bun joc MOBA pentru tine dacă ești în căutarea unui joc MOBA cu ton mai deschis. Jocul este disponibil atât pentru platformele Android, cât și pentru iOS.

League of Legends

Nu cred că League of Legends are nevoie de nicio prezentare. La urma urmei, este unul dintre cele mai faimoase jocuri multiplayer vreodată. Pentru cei care nu știu despre el, League of Legends este un joc Multiplayer Online Battle Arena dezvoltat și lansat în 2009 și este disponibil gratuit pe Android și iOS App Store.

La fel ca toate celelalte jocuri MOBA, League of Legends rulează pe un concept de echipă versus echipă în care fiecare echipă poate avea cinci jucători. Cu toate acestea, LoL nu se laudă cu o gamă largă de hărți. În schimb, oferă varietate sub formă de personaje și articole pe care le puteți cumpăra sau debloca.

  Remediați apelul video WhatsApp nu funcționează pe iPhone și Android

Modul de joc este destul de simplu, deoarece trebuie să distrugi Nexusul rivalilor tăi. Cu toate acestea, nu este atât de ușor pe cât pare, deoarece echipa ta trebuie să lupte împotriva echipei adverse în timp ce distruge alte câteva turnuri pe parcurs.

Arena Valorii

Arena of Valor este unul dintre cele mai populare și mai longevive jocuri MOBA disponibile în prezent atât pentru dispozitivele Android, cât și pentru iOS. A fost lansat în 2015 ca o adaptare internațională a Honor of Kings, unul dintre MOBA-urile cu cele mai mari încasări din China.

Fiind un MOBA, modul său principal de joc prezintă un concept echipă vs echipă. Fiecare echipă poate avea cinci jucători și luptă pe un câmp de luptă predefinit. Îți poți alege personajul dintr-o gamă largă de opțiuni, inclusiv Tancuri, Războinici, Magi, Asasini, Jungleri, Asistență și multe altele. Fiecare dintre acești eroi vine cu abilități specifice care pot fi folosite pe câmpul de luptă.

Pentru a face jocul distractiv, AoV prezintă personaje suplimentare, inclusiv monștri neutri, minioni și multe altele, iar distrugerea oricăruia dintre ele vă va oferi aur. Puteți folosi acest aur pentru a cumpăra și debloca diverse articole din joc.

Legende mobile: Bang Bang

Mobile Legends: Bang Bang este unul dintre cele mai apreciate jocuri MOBA care a primit sprijin masiv de fani la nivel global. Conform unui raport lansat în iunie 2022 de Sensor Tower, Mobile Legends a generat singur venituri de peste 317,7 milioane USD pentru ByteDance, compania-mamă a Mobile Legends.

Ca toate celelalte MOBA, Mobile Legends are două echipe de cinci jucători care concurează unul împotriva celuilalt pe un câmp de luptă predefinit. Pentru a cuceri câmpul de luptă, ai nevoie de abilități, timp de răspuns rapid, strategie și uneori chiar noroc cu o echipă aleatorie.

Când jocul a fost lansat, avea doar 10 eroi, care au crescut constant la 119 în ultimul patch. În plus, jocul oferă cinci moduri de joc diferite, peste 600 de skinuri de erou, mai multe tărâmuri ale zorilor și multe altele. În general, este un MOBA fantastic disponibil atât pentru dispozitivele Android, cât și pentru iOS.

Eroii au evoluat

Heroes Evolved este un MOBA inspirat de DOTA 2 și League of Legends. Acestea fiind spuse, Heroes Evolved nu este doar o versiune replicată a acestor favorite ale fanilor. În schimb, are multe lucruri suplimentare care o fac o alegere mai interesantă, cum ar fi sistemul Glyph, o mecanică de joc care permite jucătorilor să modifice statisticile eroilor lor.

Heroes Evolved este cunoscut și pentru marea sa piscină de eroi, care include peste 100 de eroi cu tematică unică și două hărți diferite. Modul de joc al lui Heroes Evolved pare destul de familiar, dar proaspăt. Deși din punct de vedere grafic nu este cel mai arătos MOBA de acolo, are propriul său stil, care oferă o atmosferă amestecată a temei de benzi desenate și desene animate LoL, împreună cu o notă puternică de anime.

  Caracteristici noi în Firefox 32 pentru desktop și Android

În general, este un joc MOBA demn pe care ar trebui să-l încercați. Este disponibil gratuit atât pentru dispozitivele Android, cât și pentru iOS.

Calea Luptei

Battle Way by Rovio este un joc de luptă rapid 5v5 dezvoltat de Rovio. Jocul are un concept foarte simplu. Îți oferă o barcă mică echipată cu mai multe arme, iar acum trebuie să concurezi cu echipa adversarului într-o rundă de luptă de cinci minute.

Trebuie să câștigi această bătălie pentru a obține victoria pe care o poți face pur și simplu prin capturarea bazei adversarilor tăi sau distrugându-i. Cu toate acestea, bătălia se termină în mare parte prin eliminarea unei echipe, deoarece oamenii preferă lupta decât capturarea bazei, iar lupta este mai distractivă.

Jocul a fost lansat inițial în 2017, iar grafica jocului s-a îmbunătățit semnificativ de-a lungul anilor. Pe lângă asta, acest MOBA are acum peste 10 lumi, mai mulți membri ai echipajului și o grămadă de nave. Battle Way este distractiv de jucat și este disponibil pentru dispozitivele Android și iOS.

VainGlory

VainGlory este unul dintre primele jocuri MOBA care acceptă jocul pe mai multe platforme, permițând jucătorilor să joace simultan, indiferent de dispozitivele lor. Acesta este unul dintre motivele pentru care popularitatea lui VainGlory a crescut vertiginos când a fost lansat.

VainGlory este un joc multiplayer multiplatform free-to-play dezvoltat de Super Evil Megacorp. Jocul oferă achiziții în joc și este disponibil pentru toate platformele majore, inclusiv Android, iOS, Windows și Mac.

La fel ca toate celelalte jocuri MOBA, Vainglory are o hartă pe care două echipe concurează între ele pentru a-și distruge adversarii și a prelua controlul asupra hărții și a bazei adversarilor. Jocul include mai multe moduri de joc, o listă în continuă creștere de peste 30 de eroi și multe altele. Vă recomand cu căldură să îl încercați, mai ales dacă vă place să jucați jocuri multi-platformă.

  • Funcționează pe:

  • Windows

  • iOS

  • Android

  • macOS

Clash Royale

Clash Royale este unul dintre cele mai inteligente jocuri MOBA concepute pentru a fi un succes. Spun asta pentru că acest joc a preluat conceptele de bază ale unora dintre cele mai populare jocuri MOBA de apărare turn de pe piață, cum ar fi DOTA 2 și League of Legends.

În plus, Clash Royale se mândrește cu cărți de colecție inspirate din Hearthstone: Heroes of Warcraft și are un brand care arată destul de asemănător cu Clash of Clans. Modul de joc și grafica sunt extrem de captivante și cu siguranță vă veți bucura de joc.

  Cum să scanați un cod QR în aplicația pentru cameră în iOS 11

La fel ca majoritatea celorlalte MOBA-uri, Clash Royale este un joc de bătaie în ritm rapid în care va trebui să strângi cărți, să te duelești cu jucători, să distrugi turnul inamicului și să-l aperi pe al tău și totul în timp real. Modul de joc este foarte captivant, iar jocul este disponibil atât pentru dispozitivele Android, cât și pentru iOS.

Stormbound

Următorul pe lista noastră cu cele mai bune jocuri MOBA, avem Stormbound. Este un joc CCG de construire a punților cu o mișcare tactică bazată pe tablă dezvoltată de Paladin Studios. Jocul este proiectat foarte vibrant și duce gameplay-ul CCG la următorul nivel, făcând jocul mai convingător și mai distractiv.

Jocul are loc pe un câmp de luptă vertical de 4 pe 5, unde fiecare jucător își are baza la celălalt capăt. Va trebui să jucați cărți și să plasați un număr diferit de soldați pe câmpul de luptă, astfel încât aceștia să poată mărșălui înainte, să lupte și să avanseze către baza adversarului.

Chiar dacă jocul este relativ ușor de urcat, jocul necesită multă gândire și creare de strategii, iar acest tip de stil de joc vă oferă o experiență mult mai profundă. Jocul este disponibil pentru Android și iOS, iar dacă vă plac CCG-urile, Stormbound poate fi o alegere excelentă.

MARVEL Super War

MARVEL Super War a fost dezvoltat de NetEase Games. Este, probabil, primul titlu care prezintă o listă masivă de personaje populare într-un singur joc. NetEase a conceput strict acest joc pentru dispozitive mobile, atât pentru dispozitive iOS, cât și pentru Android.

Inițial, când jocul a fost lansat, avea doar o listă de personaje populare din filmele MARVEL. Cu toate acestea, cu timpul, dezvoltatorii au introdus mai multe personaje din benzile desenate MARVEL, făcând jocul ceea ce trebuia să fie – un tribut suprem adus lumii benzi desenate MARVEL.

Fiind un MOBA, jocul prezintă zece jucători care concurează într-o configurație 5v5, fiecare având un erou MARVEL de controlat. Este un joc cu ritm rapid, ceea ce înseamnă că jocul mediu va dura aproximativ 15 minute sau mai puțin. Fiind un joc freemium, inițial vei avea acces la eroi limitati, în timp ce alți eroi pot fi deblocați prin eliminarea nivelurilor sau făcând o achiziție.

Iată-l – un articol detaliat care acoperă cele mai bune jocuri MOBA pentru Android și iOS.

MOBA, ca gen, a devenit preferatul fanilor datorită naturii sale extrem de captivante, competiției intense și gameplay-ului strategic. Cu toate acestea, popularitatea jocurilor MOBA a explodat abia în ultimii ani din cauza evenimentelor majore de eSport care au atras milioane de spectatori de pe tot globul. În plus, jocurile MOBA permit jucătorilor să formeze legături puternice cu colegii de echipă.

Prin urmare, dacă sunteți în căutarea celor mai bune jocuri MOBA, lista de mai sus vă va ajuta să faceți alegerea potrivită.

Acum puteți verifica unele dintre aceste jocuri multiplatforme.