10 cel mai bun monitor de jocuri 4K pentru un confort și o performanță mai bune

Jocurile sunt incomplete fără un monitor de gaming elegant, nu-i așa? Să nu amânăm achiziția și să vă îmbunătățim experiența de joc cu unele dintre cele mai bune monitoare pentru jocuri.

Jocul a fost întotdeauna o sursă de plăcere pentru toți oamenii. Odată cu introducerea computerelor și a jocurilor moderne, jocurile au devenit o parte de neînlocuit a vieții tuturor. Jocurile de noroc au dus la o creștere a numărului de locuri de muncă legate de computer. Acest lucru se datorează faptului că o mulțime de oameni trebuie să planifice și să creeze jocuri.

Pentru cei care nu știu, există multe țări în care jocurile sunt considerate sport și există turnee de jocuri pentru pasionații de jocuri.

În vremurile actuale, în care jocurile sunt mai mult decât o sursă de divertisment pentru majoritatea oamenilor, utilizarea componentelor care diminuează cumva experiența de joc ar fi neplăcută. Aici ne vin în ajutor monitoarele 4K.

În acest articol, vom discuta ce sunt monitoarele 4K și care sunt diferitele beneficii ale utilizării monitoarelor 4K. Vom discuta, de asemenea, caracteristicile importante la care trebuie să fiți atenți înainte de a cumpăra un monitor pentru jocuri 4K. În cele din urmă, ne vom uita la unele dintre cele mai bune monitoare de jocuri 4K pentru un confort și o performanță mai bune.

Ce sunt monitoarele 4K?

Ecranele 4K au o rezoluție de 3840 x 2160 pixeli. În comparație cu un monitor Full HD obișnuit, este cu aproape 8 milioane de pixeli mai mult. Există aproximativ 2 milioane de pixeli în rezoluția standard.

Pixelii unui ecran 4K sunt distanțați mai strâns, ceea ce are ca rezultat imagini mai clare și vizibilitate mai detaliată. În plus, un număr mare de pixeli oferă spațiu suplimentar pe ecran în mod implicit pe desktop, în browser și în fișierele Excel și Photoshop.

Pentru aplicații și jocuri cu grafică mare, de mare putere, imaginile 4K oferă mai multe detalii. Acest lucru se datorează faptului că sunt efectiv de două ori mai clare decât imaginile de 1080p. Majoritatea modelelor au nevoie doar de o conexiune de alimentare și de un conector de date, dar puteți economisi timp și spațiu în timpul instalării datorită designului ergonomic.

Deși majoritatea jocurilor video nu sunt acum pregătite pentru afișaje 4K, în curând va fi disponibilă o mare varietate.

Este necesară o mașină de procesare grafică de top. Aveți nevoie de grafică și jocuri video care să poată afișa calitate 4K dacă doriți să profitați la maximum de noul dvs. panou 4K. Rezoluția 4K trebuie să fie acceptată de aparatul dvs.

Beneficiile monitoarelor 4K

Introducerea 4K în lumea digitală a fost inovatoare. Când vorbim despre beneficiile oferite de monitoarele 4K, există o gamă largă de beneficii oferite diferitelor persoane și sectoare.

Oamenii care au beneficiat cel mai mult de pe urma monitoarelor 4K sunt toate tipurile de designeri, deoarece monitoarele 4K îi ajută să-și editeze și să-și vizualizeze design-urile în mod minuțios.

Deși oamenii care se angajează în design digital, fotografie sau producție video au nevoie în special de rezoluția mai mare oferită de afișajele 4K, non-designerii pot profita și de ele.

Totul este clar și clar pe un monitor 4K. Prin urmare, dacă doriți să faceți mai multe sarcini prin împărțirea ecranului în mai multe ferestre, rezoluția mai mare poate menține totul lizibil.

  Cum să ștergeți o linie orizontală în MS Word

Este logic să selectați un monitor care vă permite să efectuați mai multe sarcini în acest fel, dacă aveți spațiu pe birou doar pentru unul. Unii jucători pot dori o rată de reîmprospătare mai mare decât ceea ce poate oferi acum 4K în general. Majoritatea plăcilor grafice se dezvoltă astfel încât să poată suporta jocuri 4K cu monitoare.

Caracteristici importante de care trebuie să țineți cont înainte de a cumpăra un monitor pentru jocuri 4K

Pe măsură ce o cantitate tot mai mare de detalii este disponibilă în calitate 4K, monitoarele 4K devin rapid norma. Nu numai jocurile, ci și mai multe lucruri arată fantastic pe cel mai bun ecran de jocuri 4K.

Orice sistem informatic care utilizează o placă grafică primește o îmbunătățire semnificativă folosind 4K. Jocurile, în special, reprezintă cel mai bun caz pentru trecerea la 4K datorită cât de realiste pot apărea la o rezoluție atât de mare. Iată câteva caracteristici pe care ar trebui să le căutați înainte de a cumpăra un monitor pentru jocuri 4K.

#1. Rezoluție și dimensiune monitor

Conținutul 4K va arăta mai clar pe un monitor de 27 inchi sau 28 de inchi, comparativ cu un monitor de 32 de inci și va apărea mai clar decât pe un înlocuitor de 43 de inci sau 48 de inchi. Dacă claritatea vizuală este preocuparea ta principală, variația ușoară este totuși ceva de luat în considerare.

#2. Ecran

Majoritatea monitoarelor 4K folosesc un ecran de afișare IPS, care are un raport de contrast slab. Acestea includ, de asemenea, culori precise, claritate excelentă a mișcării și luminozitate ridicată.

Un panou VA este, de asemenea, utilizat dacă IPS nu este disponibil. În timp ce îmbunătățește raportul de contrast și menține performanța remarcabilă a culorii, acest stil de afișare sacrifică frecvent claritatea mișcării în setările slabe.

Noile versiuni cu iluminare mini-LED ar trebui să fie în căutarea jucătorilor. Pentru a crește contrastul, acesta combină un ecran IPS cu mai multe zone de iluminare LED. HDR este livrat și prin intermediul ecranelor mini-LED.

#3. Rate de reîmprospătare

Pentru majoritatea jucătorilor, sunt preferate monitoarele de jocuri cu rate de reîmprospătare mai mari. În timp ce majoritatea monitoarelor obișnuite au rate de reîmprospătare de 30 Hz, monitoarele cu 60 Hz reprezintă rata minimă de reîmprospătare pentru monitoarele de jocuri. Monitoarele pentru jocuri cu o rată de reîmprospătare de 144 Hz sau mai mare sunt preferate pentru jucătorii profesioniști.

#4. Timp de raspuns

Timpul de răspuns este timpul în care monitorul vă întoarce acțiunile. Monitoarele cu timp de răspuns rapid ar trebui să fie preferate, deoarece reduc neclaritatea și imaginea fantomă. Timpul de răspuns de 1 ms este obișnuit pentru majoritatea computerelor, în timp ce ar trebui să cumpărați un monitor pentru jocuri cu un timp de răspuns mai mic de 5 ms.

#5. Intrări și ieșiri

Deși multe standarde sunt disponibile atunci când alegeți un monitor, există câteva standarde preferate de intrare și ieșire pentru monitoarele de jocuri. Dacă cumpărați un monitor pentru jocuri, preferați DisplayPort, HDMI și USB Type C/Thunderbolt™ 4.

Chiar și aceste standarde au mai multe versiuni. Deci, ar trebui să alegeți cea mai recentă versiune sau cea mai compatibilă cu monitorul dvs.

Acum, veți avea o idee bună despre monitoarele de jocuri 4K și despre caracteristicile pe care ar trebui să le căutați. Deci, să trecem la lista celor mai bune monitoare 4K pe care să le încercați.

Monitor de computer SAMSUNG S80A

Panoul IPS al monitorului de computer Samsung de 27 inchi UHD Hi-Res are afișaje de ultimă generație care vă pot crește productivitatea. Rezoluția este de patru ori mai mare decât a unui panou de 1080p, ceea ce face textul mic mai ușor de citit și detaliile din imagini, grafice și filme mai ușor de lucrat și văzut.

Panoul său IPS, HDR10, 1 miliard de culori și cea mai bună conectivitate flexibilă din clasă oferă o calitate excepțională a imaginii.

  iPhone 15 vs. iPhone 14: ce s-a schimbat?

Oferă îngrijire inteligentă a ochilor cu funcții precum Imagine adaptivă, Modul Eye Saver și tehnologia fără pâlpâire.

O configurație ergonomică și fără dezordine este posibilă în orice spațiu de lucru datorită designului elegant, minimal, fără cadru și suportului reglabil pe înălțime (HAS), care vine cu funcții de înclinare, rotire și pivotare. Puteți asculta cu ușurință orice conținut cu difuzoarele încorporate, ceea ce eliberează și spațiu.

Monitor SAMSUNG Odyssey Neo G7 4K UHD de 32 inchi

Ecranul SAMSUNG Odyssey Neo G7 4K are rezoluție UHD, HDR 2000 și tehnologie Quantum Matrix. Acest lucru facilitează crearea unei imagini precise. Monitorul compatibil G-sync are o rată de reîmprospătare de 165 Hz și un timp de reacție de 1 ms pentru jocuri fără întârzieri.

Uimitoarea formă curbată 1000R a acestui monitor promovează relaxarea ochilor și jocurile captivante. Cu tehnologia CoreSync, care se potrivește cu culorile de pe ecran ale jocului dvs. pentru o imersiune a lumii, experiența dvs. de joc transcende limitele ecranului.

Când jucați cele mai provocatoare etape și bătălii, afișajul mat fără distracție absoarbe lumina în loc să o reflecte.

Puteți pivota, înclina și roti monitorul pentru a găsi poziția ideală de vizionare. Ecranul dvs. comută automat sursele atunci când dispozitivele conectate sunt pornite, datorită Auto Source Switch+.

Monitor pentru jocuri GIGABYTE FreeSync

Monitorul de jocuri FreeSync de la Gigabyte vine în diferite dimensiuni, stiluri, modele și configurații. Fără îndoială că, alături de varietate, aceste monitoare 4K asigură și calitatea.

Aceste monitoare au o luminozitate a unui monitor pentru jocuri SS IPS 3840 x 2160 4K de 31,5 inchi, îmbunătățind calitatea afișajului. De asemenea, are un unghi de vizualizare (L/R) de 178°/178° care ajută la prevenirea oboselii ochilor.

Are o rată de reîmprospătare de 144 Hz și un timp de răspuns de 1 ms (GTG), oferind o viteză de neegalat. Monitorul 4K de la Gigabyte acceptă tehnologia Adaptive-Sync și poate conecta și controla mai multe dispozitive cu caracteristica KVM.

În cele din urmă, are funcții minunate, cum ar fi OSD Sidekick, PiP / PbP, Dashboard, Black Equalizer, Game Assist și Auto Noise Cancellation.

Monitor pentru jocuri ASUS TUF

Un afișaj pentru jocuri 4K IPS DCI-P3 de 28 inchi, monitorul ASUS TUF Gaming VG289Q1A de 28 inchi oferă o grafică spectaculoasă, clară și detaliată.

Este compatibil cu o gamă dinamică înaltă (HDR10), un standard industrial pentru niveluri de culoare și luminozitate dincolo de ceea ce este posibil pe monitoarele obișnuite. Tehnologia FreeSync de pe acest afișaj reduce, de asemenea, ruperea ecranului și ratele de cadre instabile.

Cu ajutorul funcției Shadow Boost, peisajele sunt luminoase fără supraexpunerea regiunilor luminoase. Include porturi DisplayPort 1.2 și o conexiune robustă cu HDMI (v2.0) x2.

În plus, acceptă FreeSync cu plăci grafice AMD Radeon și AdaptiveSync cu plăci grafice NVIDIA GeForce. Funcționează cu plăci grafice din seria NVIDIA GeForce GTX 10, seria GTX 16, seria RTX 20 și mai târziu.

Monitor 4K super-curbat AOC

Pe acest monitor UHD super-curbat de 32 inchi AOC CU32V3 de 32 inchi, puteți experimenta imagini mari cu detalii și culori incredibile. Imaginile și detaliile sunt precise și ultra-clare la o rezoluție 4K UHD de 32”.

În plus, culorile sunt mai vibrante decât pe alte monitoare din aceeași gamă de preț. Panoul VA reglat fin poate afișa peste 99% NTSC, 121% sRGB, 90% Adobe RGB sau 89.8% DCI-P3 acoperire a zonei pentru culori mai bogate, care înfățișează peisajul și obiectele așa cum sunt intenționate să fie percepute.

Curbura razei de 1500R a monitorului subțire creează o experiență de vizionare plăcută și captivantă. Acest lucru se datorează faptului că seamănă foarte mult cu curbura naturală a ochilor tăi. Modul LowBlue și iluminarea de fundal fără pâlpâire oferite de AOC vă fac posibil să lucrați ore întregi fără disconfort sau oboseală oculară.

ASUS VP28UQG 28″ 4K/UHD

Timpul de reacție de 1 ms al monitorului 4K/UHD ASUS VP28UQG de 28 inchi și Adaptive Sync/FreeSync pentru imagini super fluide vă permit să vă jucați cu imersiune completă. Folosind mai multe grade de filtre de lumină albastră și iluminare de fundal fără pâlpâire, tehnologia proprietară ASUS Eye Care ajută la reducerea oboselii și a bolilor oculare.

  Cum să construiți directive personalizate în Angular

Cu de patru ori mai mulți pixeli decât ecranele de dimensiuni comparabile Full HD 1080p, VP28UQG vă oferă mai multă zonă pentru desktop pentru numeroasele ferestre de lucru și grafică mai detaliată, indiferent dacă vizionați filme sau jucați jocuri.

GamePlus-ul exclusiv ASUS de pe ASUS VP28UQG vă permite să vă îmbunătățiți experiența de joc în timpul jocului. Aceste resurse le permit jucătorilor să-și perfecționeze și să-și dezvolte abilitățile de joc.

Monitor Philips Brilliance 272P7VUBNB de 27 inchi

Cu capabilitățile sale de andocare USB-C, Philips Brilliance 272P7VUBNB vă ajută să vă simplificați conexiunile. Dezordinea de cabluri este înlocuită cu acest ecran Philips Ultra Clear 4K UHD de 27 inchi cu andocare USB-C.

Puteți viziona imagini UHD, puteți accesa în siguranță intranetul și puteți încărca laptopul. Toate acestea pot fi realizate simultan cu o singură conexiune USB-C.

Philips 272P7VUBNB este, de asemenea, creat pentru a fi eficient din punct de vedere energetic. Este posibil deoarece senzorul de putere scade automat luminozitatea monitorului atunci când utilizatorul se îndepărtează de birou. Această caracteristică poate scădea costurile cu energie cu până la 80%, prelungind și durata de viață a monitorului.

Monitor HP Premium v28 4K nou

Tehnologia IPS a monitorului HP New Premium v28 4K și afișajul 4K Ultra HD (UHD) oferă o grafică uimitoare și o calitate de neegalat. Cu acest afișaj, vă puteți bucura de calitatea imaginii și de unghiurile largi de vizualizare ale tabletelor și dispozitivelor mobile de ultimă generație.

Placa dvs. grafică controlează rata de cadre a jocului cu tehnologia AMD Radeon FreeSync, mai degrabă decât rata de reîmprospătare setată de monitor, oferindu-vă un avantaj competitiv semnificativ.

Obțineți o experiență de vizionare ultra-largă cu o ramă subțire în jurul ecranului pe trei laturi. Acest lucru vă permite să instalați mai multe monitoare fără probleme.

În plus, acest monitor are un afișaj reglabil pe înălțime și se înclină pentru o vizualizare optimă. În cele din urmă, oferă o opțiune Low Blue Light care schimbă spectrul de culori cu unul mai cald și oferă albului un aspect mai realist.

LG UHD IPS Display Ergo Monitor

Ecranul IPS Ultrafin 4K UHD LG 32UN880-B de 32 inchi are o rezoluție de 3840 x 2160 și oferă culori realiste, precise, contrast îmbunătățit, claritate și detalii la unghiuri largi. Experimentați o perspectivă mai realistă și mai clară a jocului, a distracției și a productivității.

În plus, acest afișaj oferă o configurație desktop mai confortabilă și mai adaptabilă. Brațul său revoluționar și ergonomic este adus de designul său ergo pentru a răspunde cerințelor dumneavoastră.

Cu gradul său mare de ajustare, suportul inovator din punct de vedere ergonomic și tehnologic al acestui monitor de la LG ajută la menținerea unei poziții sănătoase, permițând fiecărui utilizator să proiecteze un spațiu de lucru precis personalizat.

Nu în ultimul rând, soluția USB-C One Connection de la Ergo facilitează transmiterea rapidă a datelor și furnizarea de energie pentru încărcarea laptopului cu un singur cablu.

Monitor Dell UltraSharp IPS 16:9 HDR de 27 inchi

Cu monitorul Dell U2720Q UltraSharp 27″ 16:9 HDR 4K IPS, puteți experimenta o reproducere precisă a culorilor și o acoperire largă a gamei de culori. Are o rezoluție nativă de 3840 x 2160, o rată de reîmprospătare de 60 Hz și acoperă 99% din sRGB și Rec. 709 game de culori și 95% din gama de culori DCI-P3.

În plus, are VESA DisplayHDR 400 pentru suport HDR, suport pentru 1,07 miliarde de culori, tehnologie In-Plane Switching (IPS), un raport de aspect de 16:9, un strat anti-orbire cu duritate 3H, un raport de contrast fix de 1300:1 , un nivel de luminozitate clasic de 350 cd/m2, un timp de răspuns de 8 ms în modul normal și un timp de răspuns de 5 ms în modul rapid.

Cuvinte finale

Monitoarele 4K au fost cu adevărat utile pentru jucători și pasionații de dezvoltare a jocurilor. Cel mai bun mod de a juca jocurile preferate pentru PC este pe un ecran de jocuri 4K. O rezoluție mai mică poate ascunde detaliile, dar o rezoluție mai mare oferă o claritate remarcabilă.

Aceste ecrane au o rezoluție de patru ori mai mare decât cea a unui monitor de gaming de 1080p, făcând lucruri îndepărtate, care odată erau tulburi, la fel de vii ca cerul. Tarifele monitoarelor 4K sunt încă scumpe, dar cu timpul, se crede că și costul monitoarelor 4K va intra în buget.

În continuare, puteți verifica unele dintre cele mai bune roți de joc pentru a simula o experiență de curse.