12/05/2022

10 cei mai buni manageri de parole pentru dispozitive Android și iOS

Parolele sunt încă în centrul metodelor actuale de autentificare.

Deși apar tehnologii fără parolă, cum ar fi amprenta digitală, detectarea feței și activarea vocală, implementarea lor este încă limitată. Aplicațiile web și native folosesc în continuare o parolă ca mijloc principal de autentificare. Dispozitivele mobile reprezintă un procent mare din activitățile noastre online. De la divertisment la știri, sport, servicii de plată, stocare fișiere, mesagerie instantanee, rețele sociale și alte o gamă largă de servicii disponibile pe mobil. Toate aceste servicii dețin datele și informațiile noastre personale; prin urmare, utilizarea autentificării.

Cum folosești parolele?

Potrivit unui sondaj realizat de LastPass, aproximativ 35% dintre oameni tind să refolosească parolele pentru că nu vor să uite. Și 45% reutilizare, deoarece cred că conturile lor nu sunt valoroase pentru niciun hacker.

De la a Sondaj Google din 3000 de adulți din SUA publicati în 2019, 52% dintre oameni încă mai refolosesc parolele pentru mai multe conturi, 13% refolosesc aceeași parolă pentru toate conturile și 35% folosesc o parolă diferită pentru toate conturile. Acest lucru arată că există un număr mare de persoane care riscă să sufere breșe de securitate din mai multe conturi atunci când unul dintre conturile lor este compromis.

Cu toate acestea, din sondaj, 69% dintre oameni și-au dat un „A” sau „B” (care indică nivelul de distincție) în capacitatea lor de a-și proteja conturile online. Aceasta arată o diferență între cunoaștere și acțiune.

Experții în securitate recomandă, în general, utilizarea parolelor securizate. Pentru a face dificil pentru un hacker rău intenționat să calculeze rapid combinația posibilă de parole sau să ghicească parola folosind un simplu atac de dicționar. De asemenea, ar trebui să existe o parolă diferită pentru fiecare dintre conturile dvs. online. Pentru a preveni accesul unui atacator la toate conturile dvs. prin spargerea într-unul singur.

Majoritatea oamenilor au dificultăți în păstrarea unei liste a diferitelor parole „puternice” pe care le-au generat pentru diferite conturi online de-a lungul timpului. Prin urmare, necesitatea de a utiliza un manager de parole eficient.

Portar

Portar este o aplicație foarte sigură pentru gestionarea parolelor pe dispozitivele dvs. mobile. Este disponibil atât pe Android, cât și pe iOS. Cu peste 84.000 de recenzii, are o evaluare impresionantă de 4,6 stele pe magazinul Google Play și peste 10 milioane de descărcări. Unele dintre caracteristicile sale includ următoarele.

  • Crearea înregistrărilor și completarea automată
  Cum să partajați locația pe WhatsApp pe Android și iOS

Keeper vă permite să creați înregistrări de parole și înregistrări de completare automată. Aceste informații vor fi utilizate ulterior pentru a completa automat formularele de conectare pe web. De asemenea, alte informații utile de completare automată, cum ar fi adrese și persoane de contact. Include, de asemenea, o opțiune de a crea înregistrările cardului de plată, cum ar fi cardurile de debit sau de credit, pentru a completa rapid formularele online.

  • Importul înregistrărilor existente

Keeper vă permite să importați toate parolele salvate existente pe computer. Acest lucru vă permite să aveți o locație centrală pentru toată stocarea parolelor.

Acum include o nouă caracteristică cunoscută sub numele de BreachWatch, care monitorizează internetul pentru acreditările de conectare furate care se potrivesc cu ale tale și îți trimite o alertă pentru a te putea proteja mai bine.

Keeper are, de asemenea, încorporat partajarea folderelor, unde puteți partaja în siguranță datele de pe dispozitiv cu alt utilizator.

1 Parolă

1 Parolă este un binecunoscut manager de parole. Acesta este disponibil pe dispozitive iOS 12 sau Android 5.0 sau mai noi. Este ușor de utilizat și vine cu planuri de familie, ceea ce îl face mai ieftin.

Aplicația vine cu un seif securizat AES pe 256 de biți, unde fișierele dvs. pot fi stocate în siguranță. De asemenea, are o integrare cu Dropbox pentru autentificare. Există, de asemenea, o caracteristică cunoscută sub numele de turnul de veghe 1Password, care vă alertează în mod regulat cu privire la starea actuală a vulnerabilităților privind site-urile web vulnerabile și parolele.

1Password vă permite, de asemenea, să generați parole puternice și unice pentru fiecare site web pe care îl vizitați și are capacitatea de a stoca în siguranță informațiile despre cardul de credit atunci când efectuați tranzacții online.

Tenorshare 4uKey

Tenorshare 4uKey este un manager de parole pentru dispozitivele iOS.

Este disponibil pentru iPhone SE (al doilea) și iOS/iPad 13.5 sau mai nou. Acest manager de parole este mai faimos pentru abilitățile sale de recuperare. Tenorshare 4uKey poate debloca iPhone-urile a căror parolă ați uitat-o. Acest lucru este util mai ales în cazurile în care trebuie să transferați dreptul de proprietate asupra unui dispozitiv iPhone vechi. De asemenea, recuperarea șterge toate datele de pe dispozitiv și pornește telefonul din nou.

  Cum să dezactivezi notificările YouTube pe iPhone, iPad și Android

De asemenea, are o integrare cu 1Password, care oferă posibilitatea de a transfera toate parolele salvate pe Tenorshare.

LastPass

LastPass este un manager de parole de top. Este disponibil pe dispozitivele Android și iOS. Poate stoca parole, informații despre cardul de credit pe toate site-urile web pe care le vizitați. Planul „Familii” a organizat stocarea conturilor tuturor membrilor familiei pentru a ține evidența parolelor fiecărei persoane pe toate site-urile web pe care le vizitează. De asemenea, poate ajuta cu completarea automată a acreditărilor de conectare atunci când vizitați site-uri web cu acreditări salvate.

Cu peste 5 milioane de descărcări pe Playstore, este destul de folosit.

Este disponibil și pentru iPad și Apple Watch.

Google Password Manager

Acesta este un manager de parole oferit de Google.

Funcționează perfect pe toate dispozitivele care rulează Google Chrome. Servește ca backup în cloud pentru toate parolele browserului dvs. Chrome. Puteți recupera parolele din orice browser atunci când vizitați passwords.google.com și conectați-vă cu contul dvs. Google. De asemenea, ajută la completarea automată a acreditărilor de conectare.

De asemenea, ajută la generarea de parole sigure în timpul înregistrării conturilor online.

Samsung Pass

Samsung Pass este o platformă de „gestionare a identității ca serviciu” pentru dispozitivele Samsung. Aceasta este o platformă distinctă de gestionare a acreditărilor care este practic fără parolă și utilizează elemente biometrice, cum ar fi amprenta, irisul și recunoașterea feței pentru a autentifica un utilizator.

Datele biometrice ale utilizatorului sunt criptate pentru a evita furtul de identitate a omului din mijloc. Acest lucru vă asigură că nu trebuie să vă amintiți nicio parolă pentru a vă conecta la aplicațiile preferate.

Dashlane

Dashlane este un manager de parole ușor de utilizat. Este disponibil pentru dispozitivele Android și iOS. Are capacitatea de a stoca parole pentru toate aplicațiile pe care le utilizați și pentru cele de pe web. La fel ca majoritatea managerilor de parole, trebuie doar să vă amintiți parola aplicației în sine.

De asemenea, poate stoca și alte informații personale, plăți și ID-uri. De asemenea, aveți acces la un „Tablou de bord de identitate” care vă arată starea parolelor. De asemenea, are monitorizare Dark Web pentru a vă alerta atunci când acreditările dvs. au fost scurse online.

  Salvați, adnotați și partajați fragmente web pe Android cu Nimbus Clipper

Enpass

Enpass este un manager de informații digitale. Este folosit în principal pentru a stoca parole, dar poate fi folosit și pentru carduri de credit, conturi bancare, licențe și ID-uri. Funcționează pe dispozitive Android și iOS.

Enpass păstrează stocarea parolelor la nivel local pe dispozitiv și are, de asemenea, o integrare cu furnizori de cloud terți, cum ar fi Google Drive, Dropbox, One Drive etc. pentru a vă sincroniza acreditările cu cloud. Prin urmare, Enpass nu stochează acreditările utilizatorilor pe propriile servere.

De asemenea, are opțiunea de a debloca aplicația folosind datele biometrice în loc de parola principală.

MSecure

MSecure accent pe simplitate și comoditate. Are un Centru de securitate pentru raportarea parolelor slabe, duplicate sau vechi.

Parolă sigură

Acest lucru este recunoscut pe PlayStore ca Password Safe – Manager securizat de parole iar pe iOS ca Password Safe și Manager. Managerul de parole este complet offline și stochează toată parola pe dispozitivul utilizatorilor, cu toate acestea, are o funcționalitate de export care poate fi folosită pentru a vă sincroniza acreditările cu un furnizor de servicii cloud terț, cum ar fi dropbox.

Concluzie

Mulți utilizatori cred că contul lor nu este suficient de demn pentru a fi spart sau acreditările lor pentru a fi furate. Prin urmare, își lasă conturile vulnerabile utilizând parole slabe și repetitive pentru toate conturile lor online. Aceasta este o mentalitate falsă și ar trebui schimbată. Atacatorii cu intenții rău intenționate fură identitățile oamenilor pentru a comite activități frauduloase online. Prin urmare, necesitatea de a vă proteja și de a face din propria dvs. securitate o prioritate de vârf.

Asigurați-vă că generați parole sigure și unice pentru diferitele conturi online și utilizați un manager de parole pentru a vă păstra toate parolele în siguranță și ușor disponibile.

x